SCHEIDINGSWANDEN

Sterk, stootvast en snel te monteren – het Cleanpanel wandsysteem is ideaal voor de bouw van scheidingswanden. De kunststof panelen zijn makkelijk hanteerbaar en worden eenvoudig aan elkaar geklikt. Zo ontstaat een strakke wand, die zelfs van full-colour bestickering kan worden voorzien. Dankzij de goede prijs-/kwaliteitverhouding en praktische kenmerken, wordt Cleanpanel veel toegepast voor de bouw van tijdelijke wanden in bedrijfshallen, productieruimtes, beurzen, kantoren en talloze andere omgevingen.

WAAROM CLEANBUILD ALS SCHEIDINGSWAND GEBRUIKEN?

ONZE OPLOSSINGEN VOOR SCHEIDINGSWANDEN EN TIJDELIJKE WANDEN

Alle Cleanbuild producten zijn vervaardigd uit de meest hoogwaardige grondstoffen. Dit garandeert een blijvend glad oppervlak en een homogene kleur. Dankzij een uniek kliksysteem met dubbelzijdige rubberen afdichting zijn onze kunststof panelen makkelijk en bijna naadloos te monteren. Onze producten zijn sterk en eenvoudig te reinigen – uitermate geschikt voor werkomgevingen die moeten voldoen aan de HACCP richtlijnen. 

u-profiel
Cleanprofile U-profielen worden gebruikt voor de nette en strakke afwerking van wand- en plafondpanelen.
Kunststof Cleandoor
De Cleandoor kunststof deur is buitengewoon sterk. De deur is gemaakt van hard PVC met een stalen verstevigingskern, waardoor hij bestand is tegen hoge belasting en extreme weersomstandigheden.
Cleandoor rvs deur
De robuuste Cleandoor RVS deur heeft een oerdegelijke constructie. Dankzij de vocht- en uv-bestendige afwerking kunnen Cleandoor RVS deuren uitstekend worden toegepast in hygiënische werkomgevingen.
Kunststof Ramen
‘Less is more’ – dat is de kracht van Cleanwindow kunststof ramen. Onze ramen zijn speciaal ontwikkeld voor industriële en hygiënische toepassingen.

TOEPASSINGEN VAN SCHEIDINGSWANDEN EN TIJDELIJKE WANDEN

Scheidingswanden, tijdelijke wanden, tussenwanden, voorzetwanden – de panelen van Cleanbuild zijn geschikt voor talloze toepassingen. Dankzij de hoge kwaliteit en stevigheid worden de panelen vaak toegepast in industriële omgevingen.  Cleanpanel wordt onder andere ingezet voor:

scheidingswanden-trennwande-partition-walls

RECENTE PROJECTEN:

Scheidingswand in loods

Voor D&A Electric in Ridderkerk mochten wij het Cleanpanel wandsysteem toepassen voor het creëren van scheidingswanden in hun bedrijfshal.
da-electric

Wandbekleding bedrijfshal Farsum

Wandbekleding bedrijfshal – In de nieuwe loods van een industrieel reinigingsbedrijf zijn wand- en plafondpanelen van Cleanpanel geplaatst.
Reym - project kunststof wanden cleanpanel

Scheidingswanden en kantoor Expo Haarlemmermeer

De beursorganisatie van de Expo Haarlemmermeer zit er warmpjes bij in hun kantoor, omgeven door Cleanpanel panelen. In de evenementenhal in Vijfhuizen plaatste ons
Expo Haarlemmermeer - scheidingswanden en kantoor beursgebouw

Kantoorunits gebouwd in Zeelandhallen Goes

In 2015 werden de Zeelandhallen in Goes ingericht als noodopvang voor asielzoekers. De inpandige kantoren voor het personeel werden gebouwd met Cleanpanel.
scheidingswanden-project-Zeelandhallen-Goes

VRAAG NU EEN KOSTELOOS SAMPLE PAKKET AAN​

Cleanpanel kunststof wand- en plafondpanelen geven uw werkomgeving een geheel nieuwe uitstraling.

Super glad, slagvast & stralend wit – Ervaar het eerst zelf met eigen ogen. Vraag nu een GRATIS Sample Pakket aan.

INDUSTRIËLE SCHEIDINGSWANDEN

Industriële scheidingswanden bieden bedrijfsleiders de mogelijkheid om grote ruimtes efficiënt in te delen. Het gaat dan bijvoorbeeld om magazijnen, waarin verschillende compartimenten worden gemaakt. Ook in productiehallen worden tussenwanden ingezet om productieprocessen van elkaar te scheiden. Scheidingswanden die geschikt zijn voor industriële toepassingen, moeten tegen een stootje kunnen. De robuuste Cleanpanel panelen zijn daarom een goede keuze voor de bouw van sterke, hoogwaardige scheidingswanden.

Productiehallen en magazijnen zijn vaak enorme ruimtes, waarin verschillende (productie)processen zijn ondergebracht. Om die processen duidelijk van elkaar te scheiden, kunnen tussenwanden worden geplaatst. Voor de medewerkers is dat vaak prettiger werken: kleinere ruimtes zijn overzichtelijker en de tussenwanden kunnen de geluidsoverdracht verminderen.  

Ook worden scheidingswanden regelmatig geplaatst om veiligheidsoverwegingen. Door de verschillende stappen in het productieproces en het bijbehorende materieel van elkaar te scheiden, is het gemakkelijker alle mogelijke risico’s in het oog te houden.

Niet alle soorten scheidingswanden zijn geschikt voor toepassing in productiehallen, magazijnen en opslagruimtes. Industriële wanden moeten sterk zijn en tegen een stootje kunnen. Maar ze moeten ook waterdicht zijn, gemakkelijk gereinigd kunnen worden en temperatuurswisselingen kunnen doorstaan. Natuurlijk zijn betonnen scheidingswanden een optie; die krijg je niet zomaar om. Het grote nadeel daaraan, is de tijd die het kost om de scheidingswand te bouwen. Ook biedt het beton of gips geen flexibiliteit: je kunt de magazijnindeling niet gemakkelijk meer aanpassen. Daarom kiezen veel bedrijven voor kant-en-klare scheidingswanden, bijvoorbeeld van kunststof panelen. 

Kunststof panelen worden vaak gebruikt voor de bouw van industriële scheidingswanden, vanwege het oersterke materiaal. Hard PVC is duurzaam, slijt nauwelijks en beschadigt niet snel. Ook is het materiaal veel lichter dan bijvoorbeeld beton, waardoor je de panelen gemakkelijk en snel kunt plaatsen. Het Cleanpanel paneel is uniek in zijn soort, doordat deze panelen tevens bestand zijn tegen invloeden van water, veelvoorkomende chemicaliën en temperatuurswisselingen. En, heel handig, ze worden direct op de juiste lengtemaat geproduceerd. Hierdoor zijn ook hoge industriële wanden geen enkel probleem. Dankzij al deze kenmerken is Cleanpanel een laagdrempelige oplossing voor industriële wanden in productieruimtes, opslagloodsen en andere werkomgevingen.

In sommige sectoren gelden strenge hygiëne-eisen in productieruimtes, bijvoorbeeld in de voedselindustrie. Scheidingswanden die in deze sectoren worden toegepast, moeten ook nog aan strikte hygiënerichtlijnen voldoen. Ook voor deze productieomgevingen zijn speciale kunststof panelen beschikbaar, die zijn ontworpen om een optimale hygiëne te waarborgen. Het Cleanpanel kunststof paneel is vervaardigd uit een unieke mix van grondstoffen, waarmee een super glad oppervlak kan worden gerealiseerd dat nauwelijks corrodeert. Dit biedt een zeer hoge mate van hygiëne en een groot schoonmaakgemak.

Met kunststof panelen kunnen snel zelfdragende tussenwanden worden gebouwd. Met panelen die direct op de juiste lengtemaat worden geleverd, wordt de montage helemaal een eenvoudige klus. Cleanbuild produceert alle kunststof panelen in een eigen fabriek. Hierdoor kunnen we de Cleanpanel panelen direct op de juiste lengtemaat produceren. Dat levert veel tijdswinst op bij de montage: er hoeft immers niet of nauwelijks gezaagd te worden. Ook afwijkende projectafmetingen, zoals zeer hoge scheidingswanden in industriële werkplaatsen, vormen geen probleem. De panelen worden standaard geproduceerd met een breedte van 250 of 400 mm en in de kleuren wit en grijs.

Bij het bouwen van scheidingswanden, tussenwanden en voorzetwanden is er veel keuze in mogelijke materialen. U kunt wanden bouwen van beton, kalkzandsteen, hout, gipsplaten en wat al niet meer. Welk materiaal het meest geschikt is, hangt af van de locatie en toepassing. Voor tijdelijke wanden, hygiënische wanden, verbouwingen en wanden in vochtige omgevingen, zijn kunststof scheidingswand panelen een uitkomst.

De kunststof scheidingswanden van Cleanbuild worden gemaakt met Cleanpanel panelen. Deze panelen zijn ontworpen als hygiënische wandbekleding, waardoor ze ook erg handig zijn als kunststof scheidingswandpanelen. Ze hebben onder andere de volgende voordelen:

  1. Snel en makkelijk te monteren dankzij een slimme klikverbinding tussen de panelen;
  2. Kunststof is licht in gewicht en dus makkelijk te hanteren;
  3. Op lengtemaat geproduceerd, past altijd;
  4. Kras- en stootvast PVC blijft langdurig mooi;
  5. Bestand tegen water en veel chemicaliën;
  6. Hygiënisch en eenvoudig te reinigen;
  7. Glad oppervlak ziet er strak en modern uit;
  8. Stickers kunnen makkelijk worden opgeplakt en verwijderd;
  9. Gemakkelijk te combineren met kunststof ramen en deuren;
  10. Uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding – relatief goedkope scheidingswand.

CLEANBUILD BROCHURES

Download nu onze productbrochures en maak kennis met alle kunststof bouwproducten van Cleanbuild. Vraag vrijblijvend advies aan of een offerte op maat. Onze specialisten helpen u graag verder!

KANTOORUNITS EN TIJDELIJKE KANTOREN BOUWEN

Een inpandig kantoor of een tijdelijke kantoorunit wordt meestal geplaatst in grote bedrijfsruimtes en evenementenhallen. Denk bijvoorbeeld aan een balie of kantoor in een magazijn of beursgebouw. Deze tijdelijke kantoren moeten voornamelijk praktisch zijn en snel kunnen worden opgebouwd en afgebroken. Het ligt voor de hand te kiezen voor een wandsysteem dat flexibiliteit biedt, zoals kunststof panelen.

Met Cleanpanel panelen zijn inmiddels al veel inpandige kantoren en tijdelijke kantoorruimtes gebouwd. Dankzij het Cleanpanel kliksysteem, waarmee de panelen eenvoudig aan elkaar worden geklikt, kost de montage weinig tijd. De montage verloopt volgens de volgende stappen:

Stap 1: Een achterliggende constructie plaatsen. De montage begint met het plaatsen van een houten frame of rachelwerk, dat dienstdoet als achterliggende constructie voor de panelen. 

Stap 2: De profielen bevestigen. Cleanprofile kunststof profielen kunnen eenvoudig tegen de constructie worden gemonteerd. Deze profielen worden geleverd in dezelfde kleur als de panelen en zijn in maatvoering exact op het Cleanpanelsysteem afgestemd.

Stap 3: De panelen in de profielen plaatsen. Nadat alle profielen zijn bevestigd, kunnen de panelen eenvoudig in de profielen worden geplaatst. De panelen worden blind bevestigd, waarmee een strak geheel ontstaat. Een zaag komt hierbij nauwelijks te pas: Cleanpanel panelen worden direct op projectmaat geproduceerd.

Voor het bouwen van een kantoorruimte met Cleanpanel panelen zijn slechts twee personen nodig. Cleanbuild kan de montage ook volledig voor u verzorgen. Ons montageteam heeft veel ervaring met bouwen van scheidingswanden, kantoorwanden en kantoorunits.  

Gaat u Cleanpanel panelen zelf monteren? Dan zorgen we voor een duidelijke montage-instructie.

Ook al zijn kantoorunits een tijdelijke oplossing, het is wel belangrijk dat er prettig in de ruimte gewerkt kan worden. Met name (dag)lichtinval is daarvoor erg belangrijk. Het materiaal van de wanden is mede bepalend voor de mate waarop het licht in de kamer valt. Gladde kunststof wandpanelen hebben als voordeel dat invallend licht goed wordt verspreid; zeker als de panelen een heldere kleur hebben. Cleanpanel panelen in de kleur wit zijn dan een goede keuze. 

Voor natuurlijk daglichtinval is een raam benodigd. Onze kunststof ramen, deuren en profielen vormen samen met de Cleanpanel panelen één praktisch systeem. Zo kunnen snel en eenvoudig complete kantoorunits worden gebouwd van hoogwaardige kunststof bouwmaterialen.

Wilt u een kantoor bouwen in uw magazijn of bedrijfshal? Dat kan gemakkelijk met kunststof panelen. Cleanpanel panelen kunnen eenvoudig worden gecombineerd met kunststof ramen en deuren, zodat er een afsluitbare kantoorruimte ontstaat. Dit geeft medewerkers privacy, maar biedt ook de mogelijkheid om het kantoor aan het einde van de werkdag veilig af te sluiten. Cleandoor kunststof deuren worden standaard geleverd met een hoogwaardig veiligheidsbeslag, zodat u met een gerust hart computers en bedrijfsinformatie achter kunt laten in uw inpandige kantoorruimte.

KOELCELPANELEN

Kunststof panelen zijn een veelzijdig bouwmateriaal met talloze mogelijkheden. De hygiënische Cleanpanel panelen bestaan uit de meest hoogwaardige kunststoffen, waardoor ze zelfs kunnen worden gebruikt als koel- en vriescelpanelen. Het robuuste kunststof is bestand tegen extreem lage temperaturen en corrodeert niet onder langdurige blootstelling aan koude. 

Ook snelle temperatuurswisselingen vormen geen probleem. Koel- en vriescellen bekleed met Cleanpanel kunnen met een gerust hart worden verwarmd tot kamertemperatuur, zodat de panelen gereinigd kunnen worden. Dankzij het sterke materiaal (hard PVC) zijn de kunststof panelen tevens bestand tegen water en schoonmaakmiddelen. De gladde panelen zijn gemakkelijk te reinigen – het vuil kan er eenvoudig vanaf worden gespoten. Zo garandeert het Cleanpanelsysteem een optimale hygiëne in koelruimtes en vriescellen.

Cleanpanel ® is een product van Cleanbuild, specialist in hoogwaardige (hygiënische) kunststof bouwproducten. Kunststof wand- en plafondbekleding bestond al langer, maar had zelden de juiste kwaliteit of eigenschappen voor gebruik in industriële of hygiënische ruimtes. Daarom ontwikkelden wij, in samenwerking met de kunststoffenindustrie, het Cleanpanel paneel. Dit paneel beschikt over opvallende kenmerken, die een hoge mate van hygiëne en schoonmaakgemak mogelijk maken. De dubbelzijdige rubberen afdichting bijvoorbeeld, die uniek is voor ons product. Maar ook de samenstelling van het materiaal (hard PVC), de extra gladde afwerking en sterke verbindingen in de kern vindt u alleen bij Cleanpanel. Het is een uitgekiend product, dat voor heel veel toepassingen geschikt is.

De kunststof panelen vormen het belangrijkste onderdeel van ons totaalpakket hygiënische kunststof bouwproducten. Cleanbuild produceert en levert ook bijpassende kunststof profielen (Cleanprofile) en hoogwaardige kunststof deuren en ramen (Cleandoor en Cleanwindow). Ook voor deze producten geldt dat we jarenlang hebben gesleuteld aan de juiste samenstelling van materialen en vormgeving. Het resultaat: een compleet programma van slimme en praktische materialen met een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding.

Onze specialisten informeren u graag over de mogelijkheden om uw carwash, tankstation overkapping, keuken of productieruimte te renoveren met de hygiënische oplossingen van Cleanbuild.

Ik wil vrijblijvend advies