beeld-home

Carwash - Automotive

Minder onderhoud, meer uitstraling 

Een carwash, daar komt veel onderhoud bij kijken. De machine onderhouden, de vloeren reinigen en… de wanden schoon houden. Dat laatste maken wij een stukje makkelijker voor je. Met kunststof wand- en plafondpanelen is het schoonmaken van je wasstraat zó gebeurd.

Cleanpanel voor carwashes

Toepassingen

Onze producten voor carwashes

Een compleet assortiment van kunststof afbouwmaterialen. Speciaal voor de carwash industrie.

Projecten in autowasstraten

Ons montageteam rijdt regelmatig door het land om nieuwe carwashes te bouwen met Cleanbuild producten. Tot grote tevredenheid van onze klanten!

Eén partij voor productie & montage

Start jij binnenkort een (ver)bouwproject in de carwash of automotive industrie? Bij Cleanbuild vind je niet alleen hoogwaardige afbouwmaterialen, maar ook een goede service. Wij werken namelijk met een eigen montageteam, dat snel en vakkundig te werk gaat. Zo bieden we naast goed materiaal ook een keurige afwerking.

Mogen we voor je aan de slag gaan? Dit is hoe we werken:

Onze klanten

Vraag nu kosteloos een Sample Pakket aan

Cleanpanel kunststof wand- en plafondpanelen geven uw werkomgeving een geheel nieuwe uitstraling. Super glad, slagvast & stralend wit – Ervaar het eerst zelf met eigen ogen. Vraag nu een GRATIS Sample Pakket aan.

Download nu onze brochures

Download nu onze productbrochures en maak kennis met alle kunststof bouwproducten van Cleanbuild. Vraag vrijblijvend advies aan of een offerte op maat. Onze specialisten helpen u graag verder!

Meer over Cleanbuild & carwashes

Welke wanden zijn geschikt voor carwashes?

Carwash wanden vragen om sterke, functionele wandbekleding.  De wanden moeten bestand zijn tegen grote hoeveelheden water en schoonmaakmiddelen. Bovendien moeten de wanden hygiënisch zijn en de wasstraat een frisse, moderne uitstraling geven. Cleanpanel kunststof panelen hebben een aantal unieke eigenschappen, die volledig voldoen aan de eisen van de carwash industrie. Het materiaal (hard PVC) is waterbestendig, glad en vuilafstotend. De panelen slijten nauwelijks, waardoor ze hun schoonmaakgemak langdurig behouden. Door carwash wanden en plafonds te bekleden met Cleanpanel, heb je jarenlang plezier van een onderhoudsvriendelijke en mooie binnenbekleding.

Waterdichte aansluiting van wand op vloer

In een carwash komt er veel spat- en schoonmaakwater tegen de wanden. Om lekkage te voorkomen, is het belangrijk om de wand waterdicht op de vloer aan te sluiten. Cleanbuild is hierin gespecialiseerd.

Komt er een nieuwe vloer in de wasserij? In samenwerking met de vloerenspecialist realiseren we vaak een waterdichte aansluiting door de vloer een stukje tegen de wand te laten doorlopen. De kunststof panelen monteren we een stukje boven de vloer, zodat onder de panelenwand een ‘kommetje’ ontstaat. Hierdoor kan afdruipend water gemakkelijk worden weggespoten.

Worden alleen de wanden gerenoveerd? Ook dan kunnen we een waterdichte oplossing bedenken.

Kortom, als je de Cleanpanel panelen door ons laat monteren, dan kunnen we een waterdichte aansluiting van de vloer op de wand realiseren. En je hoeft zelf nog geen schroef te plaatsen. Handig, toch?

Geef je wasstraat een nieuwe look

Wij begrijpen dat het bij carwashes niet alleen maar draait om functionaliteit. Ook de uitstraling van een wasstraat is belangrijk, zeker voor klanten. Zij brengen hun auto het liefst naar een carwash die schoon en professioneel oogt. Onze Cleanpanel panelen zijn daarom uitgevoerd in de heldere kleuren wit en grijs. De panelen zijn tevens homogeen van kleur en uv-bestendig, waardoor Cleanpanel wanden en plafonds hun frisse kleur lange tijd behouden. Voor een strak geheel kun je Cleanpanel panelen combineren met onze kunststof profielen, deuren en kozijnen. Alle producten komen in kleur overeen en vormen zo een mooi geheel.

Efficiënt een wasstraat renoveren

Tijd is geld bij de renovatie van autowasstraten. De carwash moet zo snel mogelijk weer functioneel zijn. Cleanbuild kan je helpen aan een rappe renovatie. Onze panelen beschikken over een uniek kliksysteem, waardoor ze eenvoudig aan elkaar kunnen worden verbonden. Zo bekleed je in korte tijd lange wanden en plafonds. Daarnaast leveren wij de panelen direct op de juiste lengtemaat en kunnen ze direct tegen de oude wandbekleding worden gelijmd. Wil je maximaal tijd besparen? Dan kunnen we ook de montage voor je verzorgen. Ons montageteam heeft veel ervaring en werkt snel, waardoor de deuren van de carwash binnen mum van tijd weer open kunnen. Wil je een voorbeeld zien van een renovatieproject? Kijk dan hier. 

Een carwash beginnen?

Ben je van plan een carwash te starten? Dan zoek je vast naar de beste materialen voor de nieuwe wasstraat. Cleanbuild kan je helpen aan praktische en fraaie afbouwmaterialen, zoals wand- en plafondpanelen, ramen en deuren. Wij zijn zelf geen verkooppunt voor wasmachines en vloeren, maar onze partners wel. Op onze partnerpagina vind je een overzicht van verschillende partijen in de branche waar wij vaak mee samenwerken. Het voordeel: deze partners kennen Cleanpanel en weten de panelen perfect te combineren met hun eigen producten.

Kunststof panelen in werkplaatsen en garages

We leveren ook vaak kunststof panelen aan garagehouders en autobedrijven. Zij gebruiken de panelen om hun werkplaats van binnen te bekleden. Het grote voordeel van de kunststof panelen is dat ze sterk zijn en tegen een stootje kunnen. Ook is het materiaal bestand tegen olie, schoonmaakmiddelen en veel andere stoffen die onbedoeld tegen de wanden kunnen spatten. Dankzij het super gladde oppervlak zijn de Cleanpanel panelen makkelijk schoon te maken.

De kunststof panelen zijn geschikt om wanden mee te bekleden, maar ook om zelfdragende tussenwanden mee te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een grote werkruimte makkelijk opdelen in meerdere kleine ruimtes. De panelen zijn sterk genoeg om schapjes te dragen. Ook worden Cleanpanel panelen ingezet om werkbanken, balies en barretjes van te bouwen. Je kunt de handzame panelen makkelijk op maat zagen.

Een inpandige carwash bouwen

Heb je ruimte over in je pand en wil je daar een autowasstraat in bouwen? Dan zijn Cleanpanel kunststof panelen een handig product. Met de panelen kun je namelijk ook sterke, zelfdragende scheidingswanden maken. Zo verdeel je een grote ruimte snel en efficiënt in meerdere compartimenten. Of bouw je een inpandige carwash.

Komt er ook nog staalbouw bij kijken? Ook dan kan Cleanbuild je van dienst zijn. Wij kunnen naast de kunststof afbouwmaterialen de staalbouw voor je regelen. Ook op kleur. Zo kunnen we in een bestaande bedrijfshal of opslagruimte de stalen dragers en liggers door laten lopen bij het plaatsen van een scheidingswand. Tussen het staal monteren we dan de kunststof wanden. Ziet er goed uit én het vormt een super sterke constructie.

Wil je jouw project snel, vakkundig en voor een aantrekkelijke prijs laten uitvoeren?

Download dan nu onze brochure en ontdek alle voordelen van Cleanbuild.