Carwash

Een carwash, daar komt veel onderhoud bij kijken. De machine onderhouden, de vloeren reinigen en… de wanden schoon houden. Dat laatste maken wij een stukje makkelijker voor je!

Kunststof wanden: minder onderhoud, meer uitstraling. 

auto in een wasstraat

Onze klanten

Eén van onze carwash projecten:

Autoveiling BCA koos voor Cleanpanel wanden in de fotoruimte. De te veilen auto’s komen er strak op te staan met de heldere, witte wanden als achtergrond.

Cleanpanel carwash panelen:

Cleanpanel bekijken?

Vraag een gratis sample pakket aan van Cleanpanel. Je ontvangt een stukje paneel en verschillende profielen.

Meer lezen?

In onze brochure vind je meer informatie over onze producten voor truckwashes. Download ‘m hier!

Onze carwash producten

Eén partij voor productie & montage

Start jij binnenkort een (ver)bouwproject in de carwash of automotive industrie? Bij Cleanbuild vind je niet alleen hoogwaardige afbouwmaterialen, maar ook een goede service. Wij werken namelijk met een eigen montageteam, dat snel en vakkundig te werk gaat. Zo bieden we naast goed materiaal ook een keurige afwerking.

Mogen we voor je aan de slag gaan? Dit is hoe we werken:

Zullen we een prijs voor je maken?

Met dit formulier kun je ons laten weten wat er nodig is voor de bouw of renovatie van jouw carwash. Wij berekenen vrijblijvend een prijs voor je. 

Waar kun je Cleanbuild voor gebruiken?

Cleanpanel ® carwash panelen

Kunststof panelen zijn een praktische én mooie manier om de wanden en het plafond in je carwash te bekleden. Je kunt de panelen zelfs gebruiken om hele nieuwe wanden te creëren. Het is dan niet nodig om eerst te metselen; de panelen kunnen als zelfdragende wand worden gemonteerd.

Waar kun je Cleanpanel onder andere voor gebruiken?

 • Het renoveren van oude tegelwanden of sandwichplaten. Je zet de panelen er eenvoudig voor.
 • Het bouwen van nieuwe (zelfdragende) wanden in nieuwe of bestaande panden.
 • Scheidingswanden
 • Wasboxen
 • Plafond (ook met overhead deuren)
 • De ombouw van een technische ruimte
 • Ook in brandvertragende variant
Cleanpanel Grijs 400mm

Cleandoor & Cleanwindow

Heb je een technische ruimte/kast in je wasstraat of wil je van binnenuit de carwash kunnen betreden? Dan kan het handig zijn om een Cleandoor deur te laten plaatsen. Onze kunststof en RVS deuren zijn net zo makkelijk schoon te maken als de wanden. Dit geldt trouwens ook voor Cleandoor kunststof ramen. Ze vormen een mooi geheel met de panelen.

Je kunt de ramen en deuren onder andere gebruiken voor:

 • Technische ruimtes en ombouw van apparatuur
 • Wachtruimtes voor klanten
 • Doorgangen (binnen- en buitendeuren)
 • Kunststof pui in de carwash
 • Buitendeuren met (elektrische) sloten

Projecten in autowasstraten

Ons montageteam rijdt regelmatig door het land om nieuwe carwashes te bouwen met Cleanbuild producten. Tot grote tevredenheid van onze klanten!

Veelgestelde vragen | Carwash

Welke wanden zijn geschikt voor carwashes?

Carwash wanden vragen om sterke, functionele wandbekleding.  De wanden moeten bestand zijn tegen grote hoeveelheden water en schoonmaakmiddelen. Bovendien moeten de wanden hygiënisch zijn en de wasstraat een frisse, moderne uitstraling geven. Cleanpanel kunststof panelen hebben een aantal unieke eigenschappen, die volledig voldoen aan de eisen van de carwash industrie. Het materiaal (hard PVC) is waterbestendig, glad en vuilafstotend. De panelen slijten nauwelijks, waardoor ze hun schoonmaakgemak langdurig behouden. Door carwash wanden en plafonds te bekleden met Cleanpanel, heb je jarenlang plezier van een onderhoudsvriendelijke en mooie binnenbekleding.

Is de aansluiting van vloer op wand waterdicht?

In een carwash komt er veel spat- en schoonmaakwater tegen de wanden. Om lekkage te voorkomen, is het belangrijk om de wand waterdicht op de vloer aan te sluiten. Cleanbuild is hierin gespecialiseerd.

Komt er een nieuwe vloer in de wasserij? In samenwerking met de vloerenspecialist kunnen we een waterdichte manier van monteren realiseren. We zorgen ervoor dat de aansluiting van de wand op de vloer niet alleen waterdicht, maar ook makkelijk schoon te spuiten is.

Worden alleen de wanden gerenoveerd? Ook dan kunnen we een waterdichte oplossing bedenken.

Kortom, als je de Cleanpanel panelen door ons laat monteren, dan kunnen we een waterdichte aansluiting van de vloer op de wand realiseren. En je hoeft zelf nog geen schroef te plaatsen. Handig, toch?

In welke kleuren is Cleanpanel verkrijgbaar?

Wij begrijpen dat het bij carwashes niet alleen maar draait om functionaliteit. Ook de uitstraling van een wasstraat is belangrijk, zeker voor klanten. Zij brengen hun auto het liefst naar een carwash die schoon en professioneel oogt. Onze Cleanpanel panelen zijn daarom uitgevoerd in de heldere kleuren wit en grijs. De panelen zijn tevens homogeen van kleur en uv-bestendig, waardoor Cleanpanel wanden en plafonds hun frisse kleur lange tijd behouden. Voor een strak geheel kun je Cleanpanel panelen combineren met onze kunststof profielen, deuren en kozijnen. Alle producten komen in kleur overeen en vormen zo een mooi geheel.

Kan je kunststof panelen voor een bestaande wand monteren?

Ja, dat kan. We passen deze techniek vaak toe bij renovatieprojecten. De panelen worden dan direct tegen de oude tegelwand of sandwichpanelen gemonteerd. Zo verloopt de renovatie lekker snel en het resultaat is net zo mooi. Het kost natuurlijk wel wat extra ruimte op deze manier. Voor heel krappe ruimtes is dit dus niet geschikt. 

Wil je een voorbeeld zien van een renovatieproject? Kijk dan hier

Waar kan Cleanbuild allemaal bij helpen?

Ben je van plan een carwash te starten? Dan zoek je vast naar de beste materialen voor de nieuwe wasstraat. Cleanbuild kan je helpen aan praktische en fraaie afbouwmaterialen, zoals wand- en plafondpanelen, ramen en deuren. Wij zijn zelf geen verkooppunt voor wasmachines en vloeren, maar onze partners wel. Op onze partnerpagina vind je een overzicht van verschillende partijen in de branche waar wij vaak mee samenwerken. Het voordeel: deze partners kennen Cleanpanel en weten de panelen perfect te combineren met hun eigen producten.

Zijn Cleanpanel panelen bestand tegen chemicaliën en olie?

Ja. De kunststof panelen zijn bestand tegen veelvoorkomende chemicaliën in schoonmaakmiddelen. Je kunt dus zonder problemen reinigingsmiddelen voor carwashes gebruiken, als je wanden en plafonds zijn bekleed met Cleanpanel. 

We leveren ook vaak kunststof panelen aan garagehouders en autobedrijven. Zij gebruiken de panelen om hun werkplaats van binnen te bekleden. Het grote voordeel van de kunststof panelen is dat ze sterk zijn en tegen een stootje kunnen. Ook is het materiaal bestand tegen olie en andere stoffen die onbedoeld tegen de wanden kunnen spatten. Dankzij het super gladde oppervlak zijn de Cleanpanel panelen makkelijk schoon te maken.

Kan Cleanpanel als zelfdragende wand worden gemonteerd?

De kunststof panelen zijn geschikt om wanden mee te bekleden, maar ook om zelfdragende tussenwanden mee te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een grote werkruimte makkelijk opdelen in meerdere kleine ruimtes. De panelen zijn sterk genoeg om schapjes te dragen. Ook worden Cleanpanel panelen ingezet om werkbanken, balies en barretjes van te bouwen. Je kunt de handzame panelen makkelijk op maat zagen.

Verzorgt Cleanbuild ook staalbouw?

Ook bij staalbouw kunnen we je helpen.  Wij kunnen naast de kunststof afbouwmaterialen de staalconstructie voor je regelen. Ook op kleur. Zo kunnen we in een bestaande bedrijfshal of opslagruimte de stalen dragers en liggers door laten lopen bij het plaatsen van een scheidingswand. Tussen het staal monteren we dan de kunststof wanden. Ziet er goed uit én het vormt een super sterke constructie. Het grote voordeel is dat je dan geen nieuwe wanden hoeft te metselen: je bouwt ze eenvoudig op met kunststof panelen tegen een staalconstructie.

Wil je nog meer weten?

Wil je jouw project snel, vakkundig en voor een aantrekkelijke prijs laten uitvoeren?

Download dan nu onze brochure en ontdek alle voordelen van Cleanbuild.