Truckwash

Een truckwash die altijd schoon blijft? Die bestaat helaas niet. Maar met Cleanpanel kunststof panelen kun je de wanden en plafonds wél makkelijk schoonspuiten. Zo zijn ze in een handomdraai weer fris.

Praktische wanden en plafonds in grote lengtematen

Truckwash met kunststof wanden en een overhead deur

Onze klanten

Onze klanten

Wat is Cleanpanel?

Voorbeeldproject Truckwash

Van lege loods naar volwaardige truckwash – dat is het resultaat van dit project in Uddel. Wat hebben we hier gedaan?

Cleanpanel bekijken?

Vraag een gratis sample pakket aan van Cleanpanel. Je ontvangt een stukje paneel en verschillende profielen.

Meer lezen?

In onze brochure vind je meer informatie over onze producten voor truckwashes. Download ‘m hier!

Eén partij voor levering & montage

Een truckwash bouwen of verbouwen is een flinke klus. Wij helpen je graag: ons eigen montageteam komt de Cleanbuild producten graag voor je monteren. Dankzij hun jarenlange ervaring met de producten, voorzien ze van jouw truckwash in mum van tijd van nieuwe, kunststof afbouwmaterialen.

Laat je ons ’timmermansoog’ voor je werken? Dit mag je van Cleanbuild verwachten:

Zullen we een prijs voor je maken?

Met dit formulier kun je ons laten weten waar je naar op zoek bent. Wij berekenen vrijblijvend een prijs voor je. 

Waar kun je Cleanbuild voor gebruiken?

Cleanpanel ®

Met Cleanpanel kunststof panelen kun je de wanden en plafonds van je truckwash bouwen of renoveren. De panelen kunnen als zelfstaande wand worden gemonteerd. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken voor:

 • Het renoveren van oude tegelwanden of sandwichplaten. Je zet de panelen er eenvoudig voor.
 • Het bouwen van nieuwe (zelfdragende) wanden in nieuwe of bestaande panden.
 • Scheidingswanden
 • Wasboxen
 • De ombouw van een technische ruimte
Cleanpanel Grijs 400mm

Cleanpanel FI-RE panel®

Cleanpanel panelen zijn ook verkrijgbaar in een brandvertragende variant. Deze kunststof panelen zijn bijvoorbeeld handig voor:

 • Werkomgevingen die moeten voldoen aan brandveiligheidseisen
 • Omgevingen waar wordt gewerkt met hoge temperaturen
 • Tankstations
Cleanpanel FR Grijs 400mm

Cleandoor & Cleanwindow

Je kunt bij Cleanbuild ook terecht voor sterke deuren en ramen. Ze zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de panelen (hard PVC), waardoor je ze ook makkelijk schoon kunt houden. Ook zijn deze producten heel goed te combineren met de panelen. We plaatsen regelmatig deuren en ramen voor onder andere:

 • Technische ruimtes en ombouw van apparatuur
 • Wachtruimtes voor klanten
 • Doorgangen (binnen- en buitendeuren)
 • Ramen in de truckwash wand, zodat klanten naar binnen kunnen kijken.

Meer van onze projecten

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is met Cleanbuild? Bekijk dan eens deze projecten, die we voor truckwash ondernemers verzorgden.

Veelgestelde vragen | Truckwash

Van welk materiaal zijn Cleanbuild producten gemaakt?

De wand- en plafondbekleding van een truckwash moet functioneel zijn. Bij zo min mogelijk onderhoud blijft er zo veel mogelijk tijd over voor wassingen. Hard PVC is een materiaalsoort die goed past bij de vereisten van vrachtwagen wasstraten. Dit type kunststof is slijt- en slagvast, bestand tegen schoonmaakmiddelen en kan gemakkelijk worden schoongespoten. Cleanpanel panelen zijn vervaardigd uit de beste kwaliteit hard PVC, dat ook nog eens uv-bestendig is. Hierdoor behouden de PVC panelen lange tijd hun mooie, frisse kleur.

Kun je Cleanpanel combineren met verlichting?

Absoluut. Het is heel goed mogelijk om verlichting te monteren in wanden en plafonds die zijn bekleed met Cleanpanel panelen. Wij werken regelmatig samen met experts in elektriciteit en verlichting voor een optimaal resultaat. Zo kunnen we bijvoorbeeld LED-verlichting in de wanden zetten, die aan de voorzijde perfect strak aansluit. Met een afwerkstrip zorgen we voor een waterdichte aansluiting. 

Wil je meer weten over onze samenwerkingen? Op onze partnerpagina vind je een overzicht van de partijen waar we vaak mee samenwerken.

Zijn Cleanpanel panelen maatwerk?

Gedeeltelijk. We hebben twee standaard breedtematen: 250 en 400 mm. Wat de lengte betreft, kunnen we alle kanten op. De kunststof panelen worden namelijk op lengte geproduceerd. Ook heel lange panelen zijn mogelijk. Voor truckwashes is dat een voordeel: zo kunnen we de wand van onder tot boven met één paneel bekleden. Je hebt dus geen tussennaden over de wand lopen. Aangezien de panelen meestal blind verschroefd worden tegen een rachelwerk, is de draagkracht van bijzonder lange panelen geen probleem.

Kan Cleanbuild ook de montage verzorgen?

Zeker! We hebben een eigen montageteam, dat dagelijks werkt met onze producten. Ook met truckwashes hebben ze veel ervaring. Dat is handig, want zo’n hoge truckwash bekleden met kunststof panelen is nog best een kunst. Het is dus zeker aan te bevelen om de montage uit te besteden aan onze ervaren timmermannen.

Meer informatie over montage >>

Wil je jouw project snel, vakkundig en voor een aantrekkelijke prijs laten uitvoeren?

Download dan nu onze brochure en ontdek alle voordelen van Cleanbuild.