‘Brandschoon wagenpark’- wasplaats brandweer Almere

In de gloednieuwe brandweerkazerne in Almere-Poort is een praktische wasplaats gerealiseerd, waarin de brandweervoertuigen van het beroepskorps gereinigd worden. De wasgelegenheid is voorzien van hygiënische en onderhoudsarme Cleanpanel kunststof wandpanelen, die door ons montageteam zijn geplaatst.

Wasstraat voor brandweervoertuigen

In Almere-Poort is een volledig nieuwe brandweerkazerne gebouwd. Met de nieuwe uitvalsbasis is de beroepsbrandweer van Almere beter verspreid over de stad, zodat alle stadsdelen goed bereikt kunnen worden. In het nieuwe, moderne gebouw zijn veel verschillende ruimtes ondergebracht, zoals werkplekken, slaapplaatsen en sportruimtes. Én een eigen wasstraat, waarin de brandweervoertuigen professioneel gereinigd kunnen worden.

Het brandweerkorps van Almere beschikt over een groot aantal verschillende voertuigen, waaronder dienstauto’s, vrachtwagens, materiaalvoertuigen en de bekende tankautospuiten. Allemaal verschillende voertuigen, met eigen afmetingen en onderdelen. De nieuwe wasgelegenheid is hier volledig op ingericht.

Kunststof wandpanelen in truckwashes

De wanden, plafonds en de koof van de brandweerautowasstraat zijn bekleed met Cleanpanel kunststof panelen in de kleur wit. Een groot voordeel van de panelen is dat ze in de fabriek op de gewenste lengtemaat worden geproduceerd. Zo kunnen ook heel hoge wanden worden bekleed met panelen uit één stuk, wat een strak en hygiënisch resultaat geeft.

Makkelijk te reinigen

De koof in de wasruimte is ook volledig bekleed met Cleanpanel en afgewerkt met onze kunststof profielen. Dat ziet er fraai uit én het dient een belangrijk doel: onderhoudsgemak. Wanden en plafonds bekleed met kunststof panelen zijn eenvoudig schoon te spuiten. Door kleine randjes en aansluitingspunten netjes af te werken met profielen, blijft ook hier geen vuil in achter.

Op deze foto is de vloer nog niet gecoat.

Bij de aansluiting van de kunststof panelen op de vloer, is er ook voor een hygiënische afwerking gekozen. Voordat de wandpanelen zijn gemonteerd, is eerst de ronding tussen de vloer en de wandconstructie gecoat met een vloercoating. Vervolgens hebben we de wandpanelen niet direct op de vloer geplaatst, maar 70 mm erboven ‘gehangen’. Door de vloer hierna nog eens volledig te coaten, is er onder wandpanelen een soort afvoergeul ontstaan. Vuil dat van de wanden afkomt, kan zo gemakkelijk onder de panelen weggespoten worden.

Samenvattend: de nieuwe kazerne beschikt over een onderhoudsarme en hygiënische wasruimte voor de brandweervoertuigen. Goed voor een “brandschoon” wagenpark!

Twee nieuwe wasstraten voor Mercedes-Benz garage

Bij Louwman Mercedes-Benz in Tilburg staan er sinds kort twee nieuwe wasstraten tegenover elkaar te ‘shinen’. Voor dit project werd aan de bestaande garage
Cleanbuild website - Logo Louwman 500x300

Frisse wanden voor rollover wasstraat in Waalwijk

Voor een renovatieproject in Waalwijk leverde en monteerde Cleanbuild BV witte Cleanpanel panelen voor de bekleding van een rollover wasstraat.
logo bijl waalwijk

Nieuwbouw Wasboxen Wasland

Voor de nieuwe vestiging van Wasland in Stadskanaal bekleedde Cleanbuild de nieuwe wasboxen met kunststof panelen.
Logo Wasland

Cleanbuild Brochure

Download nu de GRATIS Cleanbuild productbrochure. Maak kennis met alle kunststof bouwproducten en vraag vrijblijvend advies of een offerte aan. Onze specialisten helpen u graag verder.

Super glad, slagvast & stralend wit – Cleanpanel kunststof wand- en plafondpanelen geven werkomgeving een geheel nieuwe uitstraling. Benieuwd naar het product? Vraag nu een GRATIS Sample Pakket aan.

Onze specialisten informeren u graag over de mogelijkheden om uw carwash, tankstation overkapping, keuken of productieruimte te renoveren met de hygiënische oplossingen van Cleanbuild.

Ik wil vrijblijvend advies