industriële scheidingswanden

Industriële (scheidings)wanden

Sterke wand- en plafondpanelen. Stootvast & weinig onderhoud

In een industriële werkomgeving moeten wanden en plafonds tegen een stootje kunnen. Het Cleanpanel panelensysteem is hiervoor heel geschikt. De sterke, onderhoudsarme kunststof panelen corroderen niet en worden direct op de juiste lengte geproduceerd. 
Ook voor het maken van industriële scheidingswanden is Cleanpanel een mooi product. De panelen kunnen zelfdragend worden gemonteerd tot een solide wand. Zo plaats je in mum van tijd een nieuwe scheidingswand om je productie-/opslagruime efficiënt in te delen.

Cleanpanel wandsysteem

Toepassingen

Onze oplossingen voor scheidingswanden en tijdelijke wanden

Onderhoudsarm en solide kunststof bouwmaterialen. Ontwikkeld voor de industrie en toepassing in werkomgevingen.

Wij bouwen aan de mooiste industriële scheidingswanden

Ons montageteam rijdt regelmatig door het land om nieuwe industriële wanden te bouwen met Cleanbuild producten. Tot grote tevredenheid van onze klanten!

Vraag nu kosteloos een Sample Pakket aan

Cleanpanel kunststof wand- en plafondpanelen geven uw werkomgeving een geheel nieuwe uitstraling. Super glad, slagvast & stralend wit – Ervaar het eerst zelf met eigen ogen. Vraag nu een GRATIS Sample Pakket aan.

Download nu onze brochures

Download nu onze productbrochures en maak kennis met alle kunststof bouwproducten van Cleanbuild. Vraag vrijblijvend advies aan of een offerte op maat. Onze specialisten helpen u graag verder!

Zet ons maar aan het werk

Wil je een lange industriële wand bekleden of scheidingswanden plaatsen? Dat is een flinke klus. En wij knappen hem graag voor je op! Cleanbuild werkt met een eigen montageteam. Onze ervaren monteurs kennen de producten op hun duim(stok) en plaatsen de panelen snel en vakkundig.

Zet je ons team aan het werk? Dit mag je verwachten:

Meer over Cleanpanel & industriële wanden

Scheidingswanden, tijdelijke wanden, tussenwanden, voorzetwanden – de panelen van Cleanbuild zijn geschikt voor talloze toepassingen. Dankzij de hoge kwaliteit en stevigheid worden de panelen vaak toegepast in industriële omgevingen.  

Industriële scheidingswanden

Industriële scheidingswanden bieden bedrijfsleiders de mogelijkheid om grote ruimtes efficiënt in te delen. Het gaat dan bijvoorbeeld om magazijnen, waarin verschillende compartimenten worden gemaakt. Ook in productiehallen worden tussenwanden ingezet om productieprocessen van elkaar te scheiden. Scheidingswanden die geschikt zijn voor industriële toepassingen, moeten tegen een stootje kunnen. De robuuste Cleanpanel panelen zijn daarom een goede keuze voor de bouw van sterke, hoogwaardige scheidingswanden.

Waarom tussenwanden plaatsen in magazijnen/ bedrijfshallen?

Productiehallen en magazijnen zijn vaak enorme ruimtes, waarin verschillende (productie)processen zijn ondergebracht. Om die processen duidelijk van elkaar te scheiden, kunnen tussenwanden worden geplaatst. Voor de medewerkers is dat vaak prettiger werken: kleinere ruimtes zijn overzichtelijker en de tussenwanden kunnen de geluidsoverdracht verminderen. 

Ook worden scheidingswanden regelmatig geplaatst om veiligheidsoverwegingen. Door de verschillende stappen in het productieproces en het bijbehorende materieel van elkaar te scheiden, is het gemakkelijker alle mogelijke risico’s in het oog te houden.

Een scheidingswand van Cleanpanel panelen heeft een heldere witte of grijze kleur, die zorgt voor een goede lichtverspreiding in de ruimte. Het kunststof werkt licht geluidsdempend. Ook kan je het kunststof panelensysteem eenvoudig combineren met Cleandoor kunststof deuren en/of Cleanwindow kunststof ramen. Zo plaats je snel een doorgang of doorkijk in de tussenwand.

Voldoet een Cleanpanel scheidingswand aan hoge hygiëne-eisen?

In sommige sectoren gelden strenge hygiëne-eisen in productieruimtes, bijvoorbeeld in de voedselindustrie. Scheidingswanden die in deze sectoren worden toegepast, moeten ook nog aan strikte hygiënerichtlijnen voldoen. Ook voor deze productieomgevingen zijn speciale kunststof panelen beschikbaar, die zijn ontworpen om een optimale hygiëne te waarborgen.

Het Cleanpanel kunststof paneel is vervaardigd uit een unieke mix van grondstoffen, waarmee een super glad oppervlak kan worden gerealiseerd dat nauwelijks corrodeert. Dit biedt een zeer hoge mate van hygiëne en een groot schoonmaakgemak. Het paneel is hierdoor geschikt voor toepassing in de AGF branche, bierbrouwerijen, visverwerking, vriescellen en koelcellen en de zuivel-/kaasmakerijen.

Snel bouwen met een scheidingswand op maat

Met kunststof panelen kunnen snel zelfdragende tussenwanden worden gebouwd. Met panelen die direct op de juiste lengtemaat worden geleverd, wordt de montage helemaal een eenvoudige klus. Cleanbuild produceert alle kunststof panelen in een eigen fabriek. Hierdoor kunnen we de Cleanpanel panelen direct op de juiste lengtemaat produceren. Dat levert veel tijdswinst op bij de montage: er hoeft immers niet of nauwelijks gezaagd te worden. Ook afwijkende projectafmetingen, zoals zeer hoge scheidingswanden in industriële werkplaatsen, vormen geen probleem. De panelen worden standaard geproduceerd met een breedte van 250 of 400 mm en in de kleuren wit en grijs.

De 10 voordelen van kunststof scheidingswand panelen

Bij het bouwen van scheidingswanden, tussenwanden en voorzetwanden is er veel keuze in mogelijke materialen. Je kunt wanden bouwen van beton, kalkzandsteen, hout, gipsplaten en wat al niet meer. Welk materiaal het meest geschikt is, hangt af van de locatie en toepassing. Voor tijdelijke wanden, hygiënische wanden, verbouwingen en wanden in vochtige omgevingen, zijn kunststof scheidingswand panelen een uitkomst.

De kunststof scheidingswanden van Cleanbuild worden gemaakt met Cleanpanel panelen. Deze panelen zijn ontworpen als hygiënische wandbekleding, waardoor ze ook erg handig zijn als kunststof scheidingswandpanelen. Ze hebben onder andere de volgende voordelen:

  • Snel en makkelijk te monteren dankzij een slimme klikverbinding tussen de panelen;
  • Kunststof is licht in gewicht en dus makkelijk te hanteren;
  • Op lengtemaat geproduceerd, past altijd;
  • Kras- en stootvast PVC blijft langdurig mooi;
  • Bestand tegen water en veel chemicaliën;
  • Hygiënisch en eenvoudig te reinigen;
  • Glad oppervlak ziet er strak en modern uit;
  • Stickers kunnen makkelijk worden opgeplakt en verwijderd;
  • Gemakkelijk te combineren met kunststof ramen en deuren;
  • Uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding

Wil je jouw project snel, vakkundig en voor een aantrekkelijke prijs laten uitvoeren?

Download dan nu onze brochure en ontdek alle voordelen van Cleanbuild.