Industriële (scheidings)wanden

Wanden en plafonds die tegen een stootje kunnen? Dan zit je met Cleanpanel wel goed. 
Ook voor het maken van zelfdragende scheidingswanden zijn onze kunststof panelen heel handig.

Sterke wand- en plafondpanelen. Stootvast & weinig onderhoud

kunststof wand met containers ervoor
foodprint machine in wasbox van kunststof panelen

Onze klanten

Showcase Food/ Industrie

Op de nieuwe testlocatie van TinDLE (Next Gen Foods) werken de voedselontwikkelaars in hygiënische ruimtes met Cleanpanel wanden. Ook de heel hoge wanden waren geen enkel probleem.

Cleanpanel hygiënische panelen

Cleanpanel bekijken?

Vraag een gratis sample pakket aan van Cleanpanel. Je ontvangt een stukje paneel en verschillende profielen.

Meer lezen?

In onze brochure vind je meer informatie over onze producten voor truckwashes. Download ‘m hier!

Zet ons maar aan het werk

Wil je een lange industriële wand bekleden of scheidingswanden plaatsen? Dat is een flinke klus. En wij knappen hem graag voor je op! Cleanbuild werkt met een eigen montageteam. Onze ervaren monteurs kennen de producten op hun duim(stok) en plaatsen de panelen snel en vakkundig.

Zet je ons team aan het werk? Dit mag je verwachten:

Zullen we een prijs voor je maken?

Laat ons weten waar je precies naar op zoekt bent, dan berekenen wij vrijblijvend een prijs voor je. 

Waar kun je onze producten voor inzetten?

Cleanpanel ®

Met Cleanpanel kunststof panelen bouw je hygiënische wanden en plafonds. Ze zijn geschikt voor snelle renovatieprojecten, maar ook voor nieuwbouw. Je kunt de panelen zelfdragend (laten) monteren, om eenvoudig scheidingswanden te bouwen.

 • Het renoveren van oude wanden. Je zet de panelen er eenvoudig voor.
 • Het bouwen van nieuwe (zelfdragende) wanden in nieuwe of bestaande panden.
 • Opslagruimtes
 • Koelcellen en vriescellen
 • Hygiënische plafonds
Cleanpanel Grijs 400mm

Cleanpanel FI-RE panel®

Cleanpanel panelen zijn ook verkrijgbaar in een brandvertragende variant. Deze kunststof panelen zijn bijvoorbeeld handig voor:

 • Werkomgevingen die moeten voldoen aan brandveiligheidseisen
 • Omgevingen waar wordt gewerkt met hoge temperaturen
 • Horecakeukens 
Cleanpanel FR Grijs 400mm

Cleandoor & Cleanwindow

Je kunt bij Cleanbuild ook terecht voor sterke deuren en ramen. Ze zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de panelen (hard PVC), waardoor je ze ook makkelijk schoon kunt houden. Ook zijn deze producten afgestemd op de panelen, zodat je ze makkelijk kunt plaatsen.

Wij bouwen aan de mooiste industriële scheidingswanden

Ons montageteam rijdt regelmatig door het land om nieuwe industriële wanden te bouwen met Cleanbuild producten. Tot grote tevredenheid van onze klanten!

Veelgestelde vragen | Industriële scheidingswanden

Kan je met Cleanpanel zelfdragende tussenwanden bouwen?

Ja, dat kan zeker. Cleanpanel kunststof panelen zijn geschikt voor het bouwen van scheidingswanden en tussenwanden. Je monteert de panelen in dit geval tegen een achterliggende constructie. Dit kan een bestaande staalconstructie zijn, maar ook een houten rachelwerk. De panelen verbind je aan elkaar met het kliksysteem. De klikverbinding is sterk en zorgt voor een draagkrachtige wand als geheel. Aangezien industriële scheidingswanden ook tegen een stootje moeten kunnen, zijn de robuuste Cleanpanel panelen daarom een goede keuze voor de bouw van sterke, hoogwaardige tussenwanden.

Kunnen in een Cleanpanel wand ook deuren/ramen worden geplaatst?

Ja, dat kan. We hebben daar zelfs speciale hygiënische kunststof deuren en ramen voor beschikbaar. Cleandoor deuren en Cleanwindow ramen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de panelen. Ze voldoen daarnaast aan dezelfde kwaliteiten. Zo kun je de ramen en deuren net zo makkelijk reinigen als de wanden/plafonds en zijn ze net zo sterk. Voor een mooie, nette afwerking kunnen we ook Cleanprofile kunststof profielen meeleveren. Die zijn afgestemd op alle andere Cleanbuild producten. 

Is Cleanpanel geschikt voor voedselverwerkingsruimtes?

In sommige sectoren gelden strenge hygiëne-eisen in productieruimtes, bijvoorbeeld in de voedselindustrie. Scheidingswanden die in deze sectoren worden toegepast, moeten ook nog aan strikte hygiënerichtlijnen voldoen.

Cleanpanel kan goed worden toegepast in ruimtes waarin voedsel wordt verwerkt. Onze klanten in de food industrie zijn bijvoorbeeld grote bakkerijen, AGF-bedrijven, bierbrouwerijen, kaasmakerijen en andere zuivelverwerkers. De kunststof panelen zijn eenvoudig te reinigen, waardoor ze bijdragen aan een hygiënische werkomgeving. De klikverbinding tussen de panelen bevat een rubberen afdichting, waardoor de naad minimaal is. Er is echter wel een naad. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden, zeker bij bedrijven met zeer hoge hygiënerisico’s (‘natte’ voedselverwerking).

Wil je weten of Cleanpanel geschikt is voor jouw voedselverwerkingsbedrijf? Neem vooral contact met ons op, dan kunnen we er even over sparren. We denken graag met je mee. 

Tot welke lengte zijn Cleanpanel panelen verkrijgbaar?

In principe zijn alle denkbare lengtes mogelijk. Cleanbuild produceert namelijk alle kunststof panelen in een eigen fabriek. Hierdoor kunnen we de Cleanpanel panelen direct op de juiste lengtemaat produceren. Dat levert veel tijdswinst op bij de montage: er hoeft immers niet of nauwelijks gezaagd te worden. Ook afwijkende projectafmetingen, zoals zeer hoge scheidingswanden in industriële werkplaatsen, vormen geen probleem. De panelen worden standaard geproduceerd met een breedte van 250 of 400 mm en in de kleuren wit en grijs.

De 10 voordelen van kunststof scheidingswand panelen

Bij het bouwen van scheidingswanden, tussenwanden en voorzetwanden is er veel keuze in mogelijke materialen. Je kunt wanden bouwen van beton, kalkzandsteen, hout, gipsplaten en wat al niet meer. Welk materiaal het meest geschikt is, hangt af van de locatie en toepassing. Voor tijdelijke wanden, hygiënische wanden, verbouwingen en wanden in vochtige omgevingen, zijn kunststof scheidingswand panelen een uitkomst.

De kunststof scheidingswanden van Cleanbuild worden gemaakt met Cleanpanel panelen. Deze panelen zijn ontworpen als hygiënische wandbekleding, waardoor ze ook erg handig zijn als kunststof scheidingswandpanelen. Ze hebben onder andere de volgende voordelen:

 • Snel en makkelijk te monteren dankzij een slimme klikverbinding tussen de panelen;
 • Kunststof is licht in gewicht en dus makkelijk te hanteren;
 • Op lengtemaat geproduceerd, past altijd;
 • Kras- en stootvast PVC blijft langdurig mooi;
 • Bestand tegen water en veel chemicaliën;
 • Hygiënisch en eenvoudig te reinigen;
 • Glad oppervlak ziet er strak en modern uit;
 • Stickers kunnen makkelijk worden opgeplakt en verwijderd;
 • Gemakkelijk te combineren met kunststof ramen en deuren;
 • Uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding

Wil je jouw project snel, vakkundig en voor een aantrekkelijke prijs laten uitvoeren?

Download dan nu onze brochure en ontdek alle voordelen van Cleanbuild.