beeld-home

Nieuwe wanden & plafonds Royal 55 Carwash Sint-Truiden

De wasstraat van Royal 55 Carwash in het Belgische Sint-Truiden in onlangs helemaal vernieuwd. Een gloednieuwe Dico machine verzorgt tegenwoordig de wasbeurten en het interieur van de carwash is grondig aangepakt. Mesa vernieuwde de vloer en de wanden en plafonds zijn door Cleanbuild BV bekleed met witte Cleanpanel panelen. 

Artikel door CarwashPRO

Snel renoveren met kunststof panelen

Nick Elbertsen – Cleanbuild BV

Een carwash renoveren is een kostbare klus. Naast de investering in een nieuwe machine en bouwmaterialen, moet de wasstraat tijdens de verbouwing gesloten blijven. “Bij een renovatie geldt: hoe sneller, hoe beter”, vertelt Nick Elbertsen, accountmanager bij Cleanbuild. “We kiezen er daarom vaak voor om onze Cleanpanel kunststof panelen direct tegen de oude wandbekleding te plaatsen. Dat gaat veel sneller dan dat je eerst de oude tegels of sandwichplaten weg moet halen. En het resultaat is hetzelfde.”

In Sint-Truiden ging die vlieger echter niet op. Door stalen staanders tegen de rechterwand was het onmogelijk om de nieuwe kunststof wand er direct tegenaan te zetten. Dat zou te veel ruimte kosten. De monteurs van Cleanbuild losten dat op met kunststof koven rondom de staanders. Dergelijk maatwerk is voor Cleanbuild geen probleem. Elbertsen: “Ieder renovatieproject vraagt om creatief denkwerk. Daarom werken wij met onze eigen monteurs, dan weten we zeker dat het netjes afgewerkt wordt. En vooraf tekenen we een project natuurlijk helemaal in.”

Aan de linkerkant van de carwash plaatsten de monteurs een tussenwand van kunststof panelen om de technische ruimte netjes weg te werken. De apparatuur is te bereiken door een dubbele schuifdeur van het type Cleandoor RVS. Zo leverde Cleanbuild de complete afwerking van het interieur.

Kunststof panelen voor carwashes

De kunststof panelen van Cleanbuild zijn speciaal ontworpen voor hygiënische toepassingen, zoals wasstraten. Het materiaal (hard-PVC) is super glad, waardoor vuil makkelijk van de wanden en plafonds gespoten kan worden. Ook zijn de panelen snel te plaatsen dankzij een waterdichte klikverbinding met rubberen afdichting.

Cleanpanel is verder nog slag- en stootvast, roestvrij en bestand tegen schoonmaakmiddelen. “En dat is voor carwashes een groot voordeel”, licht Nick Elbertsen toe. “De kunststof panelen corroderen niet. Ze blijven langdurig glad en makkelijk schoon te houden.” Bij de renovatie in Sint-Truiden is dan ook duidelijk verschil te zien. Elbertsen: “Een carwash kan enorm opknappen van nieuwe, frisse wanden. Echt een wereld van verschil.”

 

Foto's van het project

Wij bouwen aan de mooiste projecten

Vraag nu kosteloos een Sample Pakket aan

Cleanpanel kunststof wand- en plafondpanelen geven uw werkomgeving een geheel nieuwe uitstraling. Super glad, slagvast & stralend wit – Ervaar het eerst zelf met eigen ogen. Vraag nu een GRATIS Sample Pakket aan.

Download nu onze brochures

Download nu onze productbrochures en maak kennis met alle kunststof bouwproducten van Cleanbuild. Vraag vrijblijvend advies aan of een offerte op maat. Onze specialisten helpen u graag verder!

Wil je jouw project snel, vakkundig en voor een aantrekkelijke prijs laten uitvoeren?

Download dan nu onze brochure en ontdek alle voordelen van Cleanbuild.