Nieuwe wanden & plafonds Royal 55 Carwash Sint-Truiden

De wasstraat van Royal 55 Carwash in het Belgische Sint-Truiden in onlangs helemaal vernieuwd. Een gloednieuwe Dico machine verzorgt tegenwoordig de wasbeurten en het interieur van de carwash is grondig aangepakt. Mesa vernieuwde de vloer en de wanden en plafonds zijn door Cleanbuild BV bekleed met witte Cleanpanel panelen. 

Artikel door CarwashPRO

Snel renoveren met kunststof panelen

Nick Elbertsen – Cleanbuild BV

Een carwash renoveren is een kostbare klus. Naast de investering in een nieuwe machine en bouwmaterialen, moet de wasstraat tijdens de verbouwing gesloten blijven. “Bij een renovatie geldt: hoe sneller, hoe beter”, vertelt Nick Elbertsen, accountmanager bij Cleanbuild. “We kiezen er daarom vaak voor om onze Cleanpanel kunststof panelen direct tegen de oude wandbekleding te plaatsen. Dat gaat veel sneller dan dat je eerst de oude tegels of sandwichplaten weg moet halen. En het resultaat is hetzelfde.”

In Sint-Truiden ging die vlieger echter niet op. Door stalen staanders tegen de rechterwand was het onmogelijk om de nieuwe kunststof wand er direct tegenaan te zetten. Dat zou te veel ruimte kosten. De monteurs van Cleanbuild losten dat op met kunststof koven rondom de staanders. Dergelijk maatwerk is voor Cleanbuild geen probleem. Elbertsen: “Ieder renovatieproject vraagt om creatief denkwerk. Daarom werken wij met onze eigen monteurs, dan weten we zeker dat het netjes afgewerkt wordt. En vooraf tekenen we een project natuurlijk helemaal in.”

Aan de linkerkant van de carwash plaatsten de monteurs een tussenwand van kunststof panelen om de technische ruimte netjes weg te werken. De apparatuur is te bereiken door een dubbele schuifdeur van het type Cleandoor RVS. Zo leverde Cleanbuild de complete afwerking van het interieur.

Kunststof panelen voor carwashes

De kunststof panelen van Cleanbuild zijn speciaal ontworpen voor hygiënische toepassingen, zoals wasstraten. Het materiaal (hard-PVC) is super glad, waardoor vuil makkelijk van de wanden en plafonds gespoten kan worden. Ook zijn de panelen snel te plaatsen dankzij een waterdichte klikverbinding met rubberen afdichting.

Cleanpanel is verder nog slag- en stootvast, roestvrij en bestand tegen schoonmaakmiddelen. “En dat is voor carwashes een groot voordeel”, licht Nick Elbertsen toe. “De kunststof panelen corroderen niet. Ze blijven langdurig glad en makkelijk schoon te houden.” Bij de renovatie in Sint-Truiden is dan ook duidelijk verschil te zien. Elbertsen: “Een carwash kan enorm opknappen van nieuwe, frisse wanden. Echt een wereld van verschil.”

 

Wasruimte voor Camperstalling

In Sevenum heeft ons montageteam onlangs de wanden, het plafond en de Cleandoor deuren gemonteerd voor een camperstalling. In deze ruimte, welke tevens dienst

Hygiënische wanden en plafonds in testlocatie TiNDLE

Cleanpanel hygiënische kunststof panelen maken deze testlocatie van voedselverwerker Next Gen Foods helemaal klaar voor gebruik.
Logo ngf

Nieuwe inpandige wasstraten voor Smink Infra

In Nijkerk bouwde infraspecialist Smink Infra een nieuw pand dat wordt verhuurd aan een leasemaatschappij. Voor de oplevering van hun auto’s heeft de leasemaatschappij
Logo smink infra

Cleanbuild Brochure

Download nu de GRATIS Cleanbuild productbrochure. Maak kennis met alle kunststof bouwproducten en vraag vrijblijvend advies of een offerte aan. Onze specialisten helpen u graag verder.

Super glad, slagvast & stralend wit – Cleanpanel kunststof wand- en plafondpanelen geven werkomgeving een geheel nieuwe uitstraling. Benieuwd naar het product? Vraag nu een GRATIS Sample Pakket aan.

Onze specialisten informeren u graag over de mogelijkheden om uw carwash, tankstation overkapping, keuken of productieruimte te renoveren met de hygiënische oplossingen van Cleanbuild.

Ik wil vrijblijvend advies