industriële scheidingswanden

AGF

Bouw een hygiënische opslag voor aardappelen, groente of fruit

Als ondernemer in de AGF-branche weet je als geen ander dat kwaliteit en hygiëne hierin essentieel zijn. Leveranciers van verse groenten en fruit zijn dagelijks bezig met het waarborgen van de voedselveiligheid. Daarbij hoort een werkruimte die gemakkelijk en grondig schoon te maken is. Cleanpanel kunststof panelen zijn daarvoor een uitkomst. Onze panelen zijn gemaakt van hard PVC, super glad en eenvoudig te reinigen. Bovendien zijn ze sterk, stootvast en gaan ze tientallen jaren mee.

Waarom CLEANBUILD voor de AGF-sector?

Groot onderhoudsgemak voor groothandels in groenten & fruit

Onze oplossingen voor aardappel, groente en fruit opslagplaatsen

Bekijk ons complete productgramma voor de AGF-sector.
Met als topper: Cleanpanel. Hoogwaardige, gladde kunststof panelen met een heldere witte kleur. 

Wij bouwen aan de mooiste projecten

Ons montageteam rijdt regelmatig door het land om nieuwe projecten te bouwen in de voedselindustrie met Cleanbuild producten. Tot grote tevredenheid van onze klanten!

Vraag nu kosteloos een Sample Pakket aan

Cleanpanel kunststof wand- en plafondpanelen geven uw werkomgeving een geheel nieuwe uitstraling. Super glad, slagvast & stralend wit – Ervaar het eerst zelf met eigen ogen. Vraag nu een GRATIS Sample Pakket aan.

Download nu onze brochures

Download nu onze productbrochures en maak kennis met alle kunststof bouwproducten van Cleanbuild. Vraag vrijblijvend advies aan of een offerte op maat. Onze specialisten helpen u graag verder!

Geef het werk uit handen

Een voedselopslag of werkruimte bekleden met kunststof panelen? Daar zit veel werk in. Wij helpen je er graag bij! Cleanbuild werkt met eigen monteurs, die onze panelen, ramen en deuren al honderden keren hebben geplaatst. Echte kenners dus, die snel en vakkundig tot het beste resultaat komen.

Wij vinden het belangrijk om onze klanten totaalservice te bieden. Dat houdt in:

Meer over Cleanbuild & de AGF sector

Wat zijn de voordelen van kunststof panelen voor AGF bedrijven?

Als AGF bedrijf wil je natuurlijk dat je producten zo lang mogelijk vers blijven. Kunststof panelen kunnen hierbij een grote rol spelen. De Cleanpanel kunststof panelen van Cleanbuild BV zijn bij uitstek geschikt voor AGF bedrijven. Deze panelen zijn namelijk gemaakt van hard PVC, wat ervoor zorgt dat de panelen super glad zijn en geen vuil vasthouden. Hierdoor kunnen ze snel en gemakkelijk worden gereinigd en blijft de ruimte waarin de AGF producten worden opgeslagen hygiënisch.

Bovendien zijn de panelen duurzaam en kunnen ze tegen een stootje. Dit maakt ze uitermate geschikt voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie. Door te kiezen voor kunststof panelen van Cleanpanel, zorg je er dus voor dat de opgeslagen AGF producten zo lang mogelijk vers blijven.

Voor welke bedrijven in de AGF sector is Cleanpanel geschikt?

Onder de AGF sector vallen verschillende soorten bedrijven. AGF staat voor Aardappelen, Groenten en Fruit. Hieronder vallen niet alleen de telers en producenten van deze producten, maar ook de transporteurs, verpakkingsbedrijven en supermarkten waar deze producten worden verkocht. Daarnaast behoren ook bijvoorbeeld groothandels, cateraars en restaurants die deze producten inkopen tot de AGF sector. Het is dus een zeer diverse sector met verschillende soorten bedrijven die allemaal te maken hebben met de productie, verwerking en verkoop van aardappelen, groenten en fruit.

Cleanpanel kunststof panelen zijn geschikt voor zowel grote ruimtes als kleinere. De panelen worden toegepast in opslagloodsen, magazijnen en industriële omgevingen. Maar ook voor horecakeukens, kleine opslagruimtes en zelfs koel- en vriescellen is Cleanpanel geschikt. Zo kunnen we met één product iets betekenen voor de hele AGF-sector.

Kenmerken van AGF opslag & Cleanpanel

Hygiëne

Bij het renoveren of bouwen van een opslagloods voor voedingsmiddelen is het belangrijk om op verschillende zaken te letten. Zo moet de loods voldoen aan de strenge eisen op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. De ruimte waarin de producten worden opgeslagen moet gemakkelijk schoon te maken zijn en er mogen geen hoeken en gaten zijn waar vuil zich kan ophopen. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor wand- en plafondbekleding die hieraan voldoet. Kunststof panelen van Cleanpanel zijn hier een goed voorbeeld van. De panelen lijden niet aan corrosie (een afbrokkeld oppervlak) en blijven langdurig glad. Meer informatie over de hygiëne-eisen per sector is te vinden op de website van het NVWA.

Temperatuur en luchtvochtigheid

Daarnaast moet de loods goed geïsoleerd zijn, zodat de temperatuur en luchtvochtigheid goed kunnen worden gereguleerd. Dit is van groot belang voor het behoud van de kwaliteit van de opgeslagen AGF producten. Cleanpanel panelen op de wanden en plafonds is de temperatuur en vochtgraad in de ruimte goed te regelen. De panelen zijn waterdicht en het laagje lucht tussen het kunststof heeft een isolerende werking.

Veiligheid

Ten slotte moet er ook worden gekeken naar de veiligheid van de opslagruimte. Er moet bijvoorbeeld voldoende brandveiligheid worden gerealiseerd en er moeten goede toegangscontrolesystemen worden geïnstalleerd om diefstal te voorkomen. Op het gebied van brandveiligheid kan Cleanbuild helpen: wij hebben ook een brandvertragend FI-RE paneel in ons assortiment. Dat paneel heeft dezelfde voordelen als Cleanpanel, maar is gemaakt van een brandvertragende kunststoffenmix. Wat veiligheid op het gebied van toegang betreft, kunnen we helpen met onze Cleandoor kunststof deuren. Hiervoor zijn verschillende sluitsystemen en sloten verkrijgbaar.

Wil je jouw project snel, vakkundig en voor een aantrekkelijke prijs laten uitvoeren?

Download dan nu onze brochure en ontdek alle voordelen van Cleanbuild.