Koelcel & vriescel panelen

Een koel- of vriescel bouwen? Een koud kunstje met Cleanpanel.

Een professionele koelcel vraagt om hygiënische wanden en plafonds. Maar niet alle materialen zijn geschikt. Koelcel panelen moeten ook bestand zijn tegen temperatuurswisselingen en langdurige kou. Kunststof is hiervoor een handig materiaal. De robuuste Cleanpanel kunststof panelen zijn sterk en makkelijk te reinigen. Ook maak het kliksysteem maatwerk heel eenvoudig. Zo bouw je met Cleanpanel razendsnel een hygiënische en praktische koel- of vriescel.

Cleanpanel kunststof koelcel panelen

Onze oplossingen voor koel- en vriescellen

Onze afbouwmaterialen van hard PVC zijn hygiënisch en bestand tegen temperatuurswisselingen en vrieskou. Een praktische oplossing voor wie eenvoudig een koel of vriesruimte wil bouwen.

Wij bouwen aan de mooiste projecten

Vraag nu kosteloos een Sample Pakket aan

Cleanpanel kunststof wand- en plafondpanelen geven uw werkomgeving een geheel nieuwe uitstraling. Super glad, slagvast & stralend wit – Ervaar het eerst zelf met eigen ogen. Vraag nu een GRATIS Sample Pakket aan.

Download nu onze brochures

Download nu onze productbrochures en maak kennis met alle kunststof bouwproducten van Cleanbuild. Vraag vrijblijvend advies aan of een offerte op maat. Onze specialisten helpen u graag verder!

Wij verzorgen ook montage

Het bouwen van een koel- of vriescel met Cleanpanel panelen is een mooie klus voor ons montageteam. Zij gaan dagelijks op pad met een bus vol Cleanbuild producten, om ze vakkundig en snel te monteren. Maak het jezelf gemakkelijk en besteed de montage uit aan onze monteurs.

Onze kracht? Totaalservice. Dit is wat we doen:

Meer over Cleanpanel koelcel panelen

De voordelen van kunststof koelcel panelen

Kunststof panelen zijn zeer geschikt om koelcellen en vriescellen mee te bekleden. Een aantal voordelen van het product:

De kunststof panelen van Cleanbuild hebben een super glad oppervlak. Handig: hierdoor zijn ze heel makkelijk schoon te spuiten. Vuil kan zich niet hechten aan oneffenheden op de panelen. Ook is het kunststof (hard PVC) bestand tegen veelvoorkomende chemicaliën in schoonmaakmiddelen en tegen desinfectiemiddelen. De panelen worden aan elkaar verbonden met een kliksysteem. Tussen de naden zit een rubberen afdichting, die voor extra hygiëne zorgt. De vrijwel naadloze verbinding maakt dat de panelen een super glad geheel vormen.

Koelcellen en vriescellen moeten regelmatig worden schoongemaakt. Hiervoor worden ze vaak op kamertemperatuur gebracht. Het materiaal van de wanden en plafonds moet hier tegen kunnen: sommige materialen zetten uit of krimpen als gevolg van temperatuurwisselingen. Cleanpanel panelen doen dit niet. Het materiaal, hard PVC, kan zonder problemen worden gekoeld en terug worden gebracht tot kamertemperatuur. Zo kun je met een gerust hart de wanden en plafonds in je koeling of vriezer netjes reinigen.

Cleanpanel koelcel panelen hebben een lange levensduur. Afhankelijk van hoe ze worden gebruikt, moeten ze tientallen jaren mee kunnen gaan. Als de panelen aan het eind van hun levensduur gekomen zijn, kun je ze makkelijk vervangen. Het is een kwestie van losklikken en losschroeven om er vervolgens nieuwe panelen voor terug te plaatsen.

De kunststof koelcelpanelen hebben een grote draagkracht. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld schappen te plaatsen in de koelcelwanden.

Ook een groot voordeel van kunststof: je hebt nooit last van roest. Cleanpanel panelen hebben daarnaast nog het voordeel dat ze niet corroderen. Bij corrosie ‘brokkelt’ het oppervlak van de wandbekleding langzaam af. Hierdoor ontstaat kleine oneffenheden in het oppervlak. In die kleine gaatjes en scheurtjes kan vuil zich makkelijker hechten, waardoor de wanden en plafonds lastiger schoon te houden zijn. Kunststof panelen hebben hier geen last van.

Maatwerk koelcel bouwen

Kun je met Cleanpanel ook een koelcel op maat bouwen? Zeker. Het panelensysteem werkt met een handige klikverbinding. Hierdoor klik je de losse panelen eenvoudig aan elkaar. In de naden zit een rubberen afdichting, die extra kracht geeft aan de verbinding. Ook zorgt het rubber voor een hygiënische afsluiting van de naden. Wij produceren de koelcel panelen direct op de juiste lengtemaat. Voor kleine stukken of bijvoorbeeld een koof kun je de panelen ook makkelijk verzagen tot de juiste maat. Met kunststof profielen werk je alles vervolgens netjes en strak af.

Cleanbuild kan het werk ook voor je uit handen nemen. Onze monteurs zijn heel ervaren en bedenken voor ieder maatwerkproject een oplossing. Zeker bij koelcellen kan dit veel ‘gepuzzel’ besparen.

Wil je jouw project snel, vakkundig en voor een aantrekkelijke prijs laten uitvoeren?

Download dan nu onze brochure en ontdek alle voordelen van Cleanbuild.