beeld-home

Waterdichte wanden voor Niels Autowas

Vochtdoorslag door een carwash wand – dat wil natuurlijk niemand. Niels Wessels van Niels Autowas in Harderwijk koos voor een grondige aanpak: hij liet een nieuwe kunststof Cleanpanel wand plaatsen. CarwashPRO schreef een reportage over dit project. 

Niels Autowas Harderwijk plaatst waterdichte kunststof wand

Niels Autowas in Harderwijk heeft in de wasstraat een nieuwe kunststof wand laten plaatsen.
De muur die er aanvankelijk in zat zag er prima uit, maar bleek niet helemaal waterdicht te zijn. Na verschillende pogingen om het probleem op te lossen, is er uiteindelijk voor gekozen om een Cleanpanel-wand ervoor te laten zetten.

Voor eigenaar Niels Wessels was het belangrijk om een goede oplossing te vinden. “Als je buren op een gegeven moment last hebben van vochtdoorslag, wil je dat meteen aanpakken.
We hebben verschillende dingen geprobeerd. Een coating op de muur, kitten, een opstaande rand… Het mocht allemaal niet baten.

Uiteindelijk hebben we gezegd: dan pakken we het rigoureus aan. En hebben we een nieuwe kunststof wand ervoor langs laten plaatsen, om het probleem op die manier op te oplossen.”
De wand van het merk Cleanbuild is geplaatst aan de rechterzijde van de wasstraat.

Uitdaging
Voor het montageteam van Cleanbuild was het plaatsen van de wand een uitdaging vanwege verschillende obstakels in de ruimte. Zo was de vloercoating niet helemaal vlak, maar met een helling tegen de muur aangebracht.

“Hierdoor konden we er niet zo makkelijk panelen op monteren. Daarom is de nieuwe kunststof wand ongeveer 200 mm van de bestaande muur geplaatst, recht op de grond.
Om het geheel waterdicht te maken is er een nieuwe kim gemaakt (red.: kim is de aansluiting van wand op vloer)”, aldus Cleanbuild.

Aan de bovenzijde zijn de panelen tegen een ronding gemonteerd. En in de hal lopen trekstangen van links naar rechts, die door de wand gaan.
Cleanbuild: “Bij de voorwas was het niet mogelijk om de aluminium boog te verplaatsen. Daarom hebben we hier een kunststof koof achter gemaakt.” (zie foto)

Groen en modern
Niels Autowas is sinds 2021 geopend in Harderwijk en is gevestigd aan de Stephensonstraat.
Er wordt gewassen met een DICO-wasinstallatie van Meijer Carwash uit Assen.
Ook zijn er een aantal wasboxen, een stofzuigerplein en extra’s als een doekautomaat, mattenborstelmachine en een geurautomaat.
Niels Autowas heeft naast deze vestiging ook twee carwashes in Assen, die al sinds 2011 en 2018 operationeel zijn.

Op de locatie in Harderwijk is er volop aandacht voor zo duurzaam mogelijk autowassen.
Zo wordt er enkel gebruikgemaakt van afbreekbare shampoos en waxen en van water uit de eigen bron.
Dit water wordt gezuiverd door middel van een biologisch waterzuiveringssysteem, dat bestaat uit een aantal putten waar het water tot rust kan komen en waar de bacteriën vervolgens hun werk kunnen doen. Momenteel wordt er ook gekeken naar andere innovaties, om de carwash nog meer te laten ‘vergroenen’ en toekomstbestendig te maken.

Foto's van het project

Wij bouwen aan de mooiste projecten

Vraag nu kosteloos een Sample Pakket aan

Cleanpanel kunststof wand- en plafondpanelen geven uw werkomgeving een geheel nieuwe uitstraling. Super glad, slagvast & stralend wit – Ervaar het eerst zelf met eigen ogen. Vraag nu een GRATIS Sample Pakket aan.

Download nu onze brochures

Download nu onze productbrochures en maak kennis met alle kunststof bouwproducten van Cleanbuild. Vraag vrijblijvend advies aan of een offerte op maat. Onze specialisten helpen u graag verder!

Wil je jouw project snel, vakkundig en voor een aantrekkelijke prijs laten uitvoeren?

Download dan nu onze brochure en ontdek alle voordelen van Cleanbuild.