kaasmakerij

Zuivel en Kaasmakerij

Bouw of renoveer eenvoudig een hygiënische ruimte voor zuivelverwerking

Voor zuivelverwerking en kaasmakerijen gelden strenge hygiëneregels. Ruimtes waarin zuivel wordt verwerkt, moeten schoon zijn en blijven. Met kunststof panelen, ramen en deuren maak je het jezelf makkelijk. Het PVC heeft een glad oppervlak, waardoor vuil minder goed kan hechten. Ook is het materiaal bestand tegen schoonmaak- en desinfectiemiddelen. Zo kun je de wanden, deuren en ramen in je kaasmakerij met een gerust hart schoonmaken.

Kunststof panelen voor zuivelverwerkers en kaasmakerijen

Onze producten

Op zoek naar een compleet pakket afbouwmaterialen voor zuivelverwerkingsbedrijven? Bekijk dan onze kunststof panelen, ramen en deuren. Speciaal ontwikkeld voor hygiënische toepassingen, met een zeer lange levensduur.

Wij bouwen aan de mooiste zuivel- en kaasmakerijen

Onze bouwmaterialen worden regelmatig ingezet door zuivelverwerkende bedrijven en helpen om aan de HACCP normen te voldoen. De kunststof wand- en plafondbekleding is bijna naadloos te monteren en geeft een strakke, frisse uitstraling aan uw kaasmakerij.

Vraag nu kosteloos een Sample Pakket aan

Cleanpanel kunststof wand- en plafondpanelen geven uw werkomgeving een geheel nieuwe uitstraling. Super glad, slagvast & stralend wit – Ervaar het eerst zelf met eigen ogen. Vraag nu een GRATIS Sample Pakket aan.

Download nu onze brochures

Download nu onze productbrochures en maak kennis met alle kunststof bouwproducten van Cleanbuild. Vraag vrijblijvend advies aan of een offerte op maat. Onze specialisten helpen u graag verder!

Zet ons maar aan het werk

Het bekleden van wanden en plafonds in de zuivelverwerking en kaasmakerijen is een precisieklus. Voor een optimale hygiëne moet de wandbedekking exact aansluiten. Wij kunnen daarbij helpen. Cleanbuild werkt met eigen monteurs, die veel kennis hebben van de montage van hygiënische wanden en plafonds. Besteed de montage aan ons uit en profiteer van hun ervaring. 

Wil je gegarandeerd een waterdichte wand? Kies er dan zeker voor om de montage aan ons over te laten aan. Naast montage, bieden we een compleet service pakket:

Meer over Cleanbuild voor de zuivel & kaasmakerij

Het meest bekende product in ons assortiment is Cleanpanel. Met dit kunststof paneel maak je in mum van tijd hygiënische wanden en plafonds. De panelen klik je eenvoudig aan elkaar. Dankzij een rubberen afdichting ontstaat er een strakke, gladde wand. De panelen zijn spiegelglad, waardoor je ze makkelijk schoon kunt spuiten. Ook corroderen ze niet en gaan ze bijzonder lang mee.

Ga je jouw kaas- of zuiververwerkingsruimte gelijk goed aanpakken? Dan zijn kunststof ramen en deuren een mooie toevoeging. De kunststof ramen en deuren van Cleanbuild zijn, net als de panelen, gemaakt van hard PVC. Net zo makkelijk te reinigen en net zo hygiënisch. Ook handig: de ramen en deuren zijn afgestemd op de kunststof panelen, zodat je ze eenvoudig kunt plaatsen.

Hieronder lees je meer over deze producten.

Komt Cleanbuild ook monteren op locatie?

Wij komen onze kunststof afbouwmaterialen graag monteren. Zo (ver)bouw je wel heel makkelijk je kaasmakerij of zuivelverwerkingsruimte! Voor een optimale hygiëne en waterdichtheid, raden we zelfs aan om de panelen door ons te laten monteren. Onze monteurs hebben veel ervaring en weten precies hoe ze de materialen het beste kunnen plaatsen. Ook hebben ze al veel verschillende situaties gezien en kunnen ze een passende oplossing bedenken voor een mooi resultaat.  

HACCP en de hygiënecode Kaasmakerij

Als zuivelverwerkend bedrijf moet je voldoen aan de HACCP-richtlijnen en de Hygiënecode voor jouw sector. De hygiënecode vertaalt de HACCP-regels naar je sector en wordt opgesteld door de brancheorganisaties. Het schoonhouden van de werkomgeving is hierbij een belangrijk aandachtspunt. Met onze hygiënische kunststof bouwproducten kan je op dit vlak aan de eisen voldoen en je bedrijf hygiënisch houden.

Is Cleanpanel geschikt voor HACCP kaasmakerijen en zuivelverwerkers?

Bij HACCP werkomgevingen is het van belang bacterievorming tegen te gaan. Daarom moeten apparaten, oppervlakken en wanden goed schoon worden gehouden. Cleanpanel heeft een glad oppervlak dat gemakkelijk schoon gespoten kan worden. Ook heb je met deze kunststof panelen geen last van corrosie. Bij corrosie slijt het oppervlak, waardoor kleine beschadigingen ontstaan. In die beschadigingen kunnen bacteriën zich makkelijker hechten. Cleanpanel panelen hebben dit probleem dus niet, waardoor vuil geen kans krijgt zich aan het oppervlak te hechten.

De verschillende kunststof panelen worden aan elkaar ‘geklikt’ tot één geheel. Tussen de naden zit bij Cleanpanel een rubberen afdichting, die de naden hygiënisch afsluit. 100% naadloos zijn de panelen dus niet. Om deze reden raden we het gebruik van Cleanpanel af voor bijvoorbeeld vleesverwerkende bedrijven. Hier is de kans op bacterievorming groot. Maar voor kaasmakerijen en de meeste zuivelverwerkers biedt het Cleanpanel paneel meer dan voldoende hygiëne.

Ben je benieuwd of je Cleanpanel toe kunt passen voor jouw bedrijf? Vraag het gerust aan onze experts!

Wil je jouw project snel, vakkundig en voor een aantrekkelijke prijs laten uitvoeren?

Download dan nu onze brochure en ontdek alle voordelen van Cleanbuild.