Bierbrouwerijen

Wandbekleding die je makkelijk schoon kunt houden

Wie bier brouwt, weet: voedselverwerkende bedrijven moeten rekening houden met hygiënevereisten. Voor de veilige verwerking van levensmiddelen is een schone en goed reinigbare werkomgeving van groot belang. Daar kunnen wij bij helpen. Kunststof wanden, plafonds en deuren zijn makkelijk schoon te maken en corroderen niet. Zo maak je als brouwerij een goede start in het behalen van de hygiënenormen.

Cleanbuild voor bierbrouwerijen

Minder onderhoud, meer tijd om te brouwen. Proost!

Kunststof producten voor de bierbrouwer

Of het nu gaat om grote, industriële brouwerijen of om de thuisbrouwerij; onze kunststof bouwproducten zijn een praktische keuze.
Met een onderhoudsvriendelijke en duurzame inrichting bespaar je veel schoonmaaktijd.

Wij bouwen aan de mooiste bierbrouwerijen

Cleanbuild hygiënische afbouwmaterialen worden regelmatig toegepast in brouwerijen. De kunststof wand- en plafondbekleding is bijna naadloos te monteren en geeft een ruimte een strakke, frisse en moderne uitstraling.

Vraag nu kosteloos een Sample Pakket aan

Cleanpanel kunststof wand- en plafondpanelen geven uw werkomgeving een geheel nieuwe uitstraling. Super glad, slagvast & stralend wit – Ervaar het eerst zelf met eigen ogen. Vraag nu een GRATIS Sample Pakket aan.

Download nu onze brochures

Download nu onze productbrochures en maak kennis met alle kunststof bouwproducten van Cleanbuild. Vraag vrijblijvend advies aan of een offerte op maat. Onze specialisten helpen u graag verder!

Montage

Laat je een bierbrouwerij bouwen of renoveren? Maak het jezelf makkelijk en laat de montage van Cleanpanel aan ons over. Wij werken met een ervaren montageteam, dat onze producten heel goed kent. Zij weten precies hoe de kunststof panelen, ramen en deuren het beste geplaatst kunnen worden. 

Wij werken graag in nauw contact met onze klanten. Dit mag je verwachten:

Meer over Cleanbuild voor brouwerijen

Een HACCP bierbrouwerij

Als er iets misgaat bij bedrijven die levensmiddelen verwerken, kan de voedselveiligheid in gevaar komen. Om deze risico’s zoveel mogelijk te beperken, moeten deze organisaties in een plan beschrijven welke mogelijke gevaren er zijn en hoe ze die tegengaan. De HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) is de systematiek waarmee deze plannen worden opgesteld.

Als brouwer kun je zelf een HACCP-plan opstellen, maar je kunt ook gebruikmaken van de Hygiënecode Bierbrouwerijen. De Hygiënecode is in feite een kant-en-klaar HACCP-plan voor bierbrouwerijen, dat is opgesteld door de branchevereniging. Eén van de onderdelen in de hygiënecode heeft betrekking op de inrichting en het reinigen van de werk- en productieruimte. De producten van Cleanbuild helpen om aan deze vereisten te voldoen.

Een brouwerij bouwen of renoveren

Bij het bouwen of renoveren van een bierbrouwerij staat hygiëne centraal. Maar dat is niet de enige afweging: ook de levensduur van de materialen is van belang. Je renoveert of bouwt de brouwerij immers om er een lange periode gebruik van te maken.

Kunststof bouwproducten zijn dan een uitkomst. Het assortiment van Cleanbuild bestaat uit panelen, deuren, ramen en profielen van hard PVC. Dit materiaal heeft naast duidelijke onderhoudsvoordelen ook een zeer hoge bestandheid tegen bijtende stoffen, slijtage en corrosie. Daarnaast zijn onze kunststof panelen gemakkelijk tegen een oude ondergrond te plaatsen, maar kunnen ze ook als losstaande voorzet- of scheidingswand worden gemonteerd. Dit zorgt er, samen met het unieke kliksysteem, voor dat een renovatie met Cleanpanel panelen bijzonder snel verloopt. Dit bespaart veel tijd en geld.

Bierbrouwerij beginnen? Dit zijn de voordelen van kunststof

Bij het bouwen van een bierbrouwerij is het van belang om rekening te houden met verschillende factoren.

Sterke materialen

Ten eerste is het belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige en duurzame materialen die bestand zijn tegen de zware omstandigheden in de brouwerij. Wanden en plafonds moeten tegen een stootje kunnen, net als de vloeren, ramen en deuren. Kunststof panelen zijn bijvoorbeeld een uitstekende keuze voor wand- en plafondbekleding, omdat ze zeer sterk en bestand zijn tegen corrosie en slijtage. Daarnaast zijn ze lichtgewicht en gemakkelijk te installeren, wat de bouwtijd en de kosten aanzienlijk kan verminderen.

Hygiëne

Naast duurzaamheid is hygiëne een andere belangrijke factor om rekening mee te houden bij het bouwen van een brouwerij. Om te voldoen aan de strenge hygiëne-eisen in de bierproductie, moeten alle oppervlakken en apparatuur in de brouwerij regelmatig worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Kunststof panelen zijn zeer gemakkelijk schoon te maken en te desinfecteren, wat een belangrijke eigenschap is in een omgeving waar voedsel- en drankproducten worden verwerkt.

Vocht

Bierbrouwerijen zijn een vochtige omgeving. De materialen van het interieur moeten hier bestand tegen zijn. Kunststof panelen bestand tegen vocht, waardoor ze geen schimmel of bacteriën kunnen herbergen en een hygiënische omgeving garanderen. Kortom, het gebruik van kunststof panelen in de bierbrouwerijbouw is een betrouwbare oplossing voor een hygiënische omgeving.

Meer weten over PVC afbouwmaterialen voor brouwerijen? Stel je vraag gerust aan één van onze adviseurs!

Wil je jouw project snel, vakkundig en voor een aantrekkelijke prijs laten uitvoeren?

Download dan nu onze brochure en ontdek alle voordelen van Cleanbuild.