brandvertragende kunststof panelen

BRANDVERTRAGENDE PANELEN

De brandvertragende panelen van Cleanbuild bieden naast optimale hygiëne ook brandveiligheid. De FI-RE panelen hebben dezelfde voordelen als het Cleanpanel paneel, maar worden gemaakt van een mix van brandwerende grondstoffen. Dankzij de FI-RE panelen is het gemak van kunststof wand- en plafondbekleding ook beschikbaar voor werkomgevingen met hoge brandveiligheidseisen

VOORDELEN VAN BRANDVERTRAGENDE PANELEN

ONS ASSORTIMENT BRANDVERTRAGENDE PANELEN

Cleanbuild kunststof FI-RE panelen zijn eenvoudig te reinigen, gaan zeer lang mee en hebben een goede brandveiligheid. Net als het Cleanpanel paneel zijn de FI-RE panelen voorzien van een handig kliksysteem, dat de montage aanzienlijk versnelt. 

De FI-RE panelen zijn verkrijgbaar in de breedtematen 250/35 mm en 400/35 mm en worden direct op de gewenste lengtemaat geproduceerd. De panelen worden uitgevoerd in de frisse kleuren wit en grijs. 

TOEPASSINGEN VAN BRANDVERTRAGENDE PANELEN

Onze FI-RE panelen zijn geschikt voor omgevingen waarin wordt gewerkt met hitte. De panelen worden bijvoorbeeld ingezet als wandbekleding in bakkerijen en grootkeukens, maar kunnen ook worden toegepast als luifelbekleding bij tankstations. De FI-RE panelen brengen hygiëne en brandveiligheid samen.

Toepassingen in de Carwash

Toepassingen in Tankstations

Vraag nu kosteloos een Sample Pakket aan

Cleanpanel kunststof wand- en plafondpanelen geven je carwash of tankstation luifel een geheel nieuwe uitstraling.

Super glad, slagvast & stralend wit – Ervaar het eerst zelf met eigen ogen. Vraag nu een GRATIS Sample Pakket aan.

WIJ HELPEN U GRAAG MET ADVIES EN MONTAGE

Cleanbuild neemt graag zoveel mogelijk werk van u over. Onze deskundige adviseurs denken met u mee over de brandvertragende panelen die het best passen bij uw nieuwbouw- of renovatieproject. We produceren en leveren de panelen direct op de juiste lengtemaat, zodat zaagwerk niet of nauwelijks nodig is. Ook de montage kunnen we volledig voor u verzorgen. Zo heeft u tijdens het hele traject maar één aanspreekpunt nodig; wel zo prettig!

ANDERE CLEANBUILD PRODUCTEN

Ons productassortiment bestaat uit hoogwaardige kunststof bouwmaterialen, die uitblinken in schoonmaakgemak en een snelle montage. Voor een strakke afwerking van de kunststof panelen bieden wij Cleanprofile kunststof profielen aan. Daarnaast vindt u bij ons eenvoudig te reinigen kunststof deuren (Cleandoor) en onderhoudsarme kunststof ramen (Cleanwindow).

WIJ HELPEN U GRAAG MET ADVIES EN MONTAGE

Download nu onze productbrochures en maak kennis met alle kunststof bouwproducten van Cleanbuild. Vraag vrijblijvend advies aan of een offerte op maat. Onze specialisten helpen u graag verder!

MEER INFORMATIE OVER BRANDVERTRAGENDE PANELEN

In de FI-RE panelen komt het beste van twee werelden samen. Zo hebben de panelen de ideale eigenschappen van kunststof wand- en plafondbekleding, maar dragen ze ook bij aan brandveiligheid. Hoe dat kan, leest u in de antwoorden op de onderstaande vragen:

De term FI-RE staat voor ‘Fire Retardant’. In het Nederlands wordt dit vertaald naar ‘brandvertragend’.

Net als de Cleanpanel kunststof panelen zijn onze FI-RE panelen zeer hygiënisch. Ze hebben een super glad oppervlak, waardoor ze gemakkelijk te reinigen zijn. Ook kosten de panelen heel weinig onderhoud: ze slijten nauwelijks, zijn bestand tegen veel chemicaliën en gaan heel lang mee. Daarnaast zijn de panelen, dankzij een slim kliksysteem met dubbele rubberen afdichting, eenvoudig te monteren. De nieuwe kunststof wand- en plafondbekleding kan gemakkelijk tegen een oude ondergrond worden geplaatst. Ook zijn de panelen geschikt voor de bouw van opzichzelfstaande voorzet- en scheidingswanden.

Naast alle voordelen die Cleanbuild kunststof panelen bieden, zijn de FI-RE panelen ook nog brandvertragend.

Kunststof wanden en plafonds hebben veel voordelen voor industriële toepassingen. Zo zijn ze snel te plaatsen, kostenefficiënt en bijzonder gemakkelijk in onderhoud. Het nadeel van kunststof is dat het gevoeliger is voor brand dan bijvoorbeeld gemetselde muren. Speciaal voor toepassingen waarin brandveiligheid van groot belang is, ontwikkelde Cleanbuild daarom het FI-RE paneel.

De termen ‘brandvertragend’ en ‘brandwerend’ worden regelmatig door elkaar gebruikt. Dat is niet terecht: ze betekenen allebei duidelijk iets anders. De term ‘brandvertragend’ zegt iets over het brandgedrag van het materiaal. Daarbij wordt gekeken naar de vlamverspreiding, de druppelvorming en de rookontwikkeling. Op basis van deze en enkele andere gegevens wordt de brandklasse bepaald. De brandklasse van Cleanbuild FI-RE panelen is B-S3-D0 conform EN 13501-1: 2007. De brandklasse vertelt hulpverleners hoe ze het brandende materiaal het beste kunnen blussen. 

Bij brandwerendheid is de vraag: hoe snel slaat een brand over van de ene op de andere ruimte? Daarbij wordt gemeten hoe lang het duurt voordat een bepaalde constructie of ruimte bezwijkt onder het vuur. Brandwerende producten kunnen ook zelf in brand staan, maar vertragen de verspreiding van het vuur.

.

De FI-RE panelen worden geproduceerd in dezelfde mallen als het Cleanpanel paneel, maar met een ander materiaal. Het harde PVC van de FI-RE panelen is een unieke receptuur van brandwerende grondstoffen. Deze mix resulteert in een brandvertragend materiaal, dat de panelen een uitstekende brandklasse B heeft opgeleverd.

De brandklasse van een product wordt bepaald middels nauwkeurige testen en vastgelegd in een certificaat. De FI-RE panelen van Cleanbuild zijn door Efectis gecertificeerd op brandklasse B-S3-D0. Deze beoordeling bestaat uit drie onderdelen:

B: De eerste letter van de brandklasse geeft aan hoe brandbaar een product of materiaal is. Deze klasse loopt op van A (onbrandbaar) tot F (uiterst brandbaar). De FI-RE panelen zijn met brandklasse B dus zeer moeilijk brandbaar of ‘bijna onbrandbaar’. 

S: De letter S staat voor ‘Smoke’ en vertelt iets over de rookvorming. Bij S1 is er geringe rookvorming, S2 staat voor ‘gemiddelde rookvorming’ en bij S3 is er ‘grote rookvorming’. Net als De FI-RE panelen hebben een grote rookvorming.

D: De letter D betreft de druppelvorming. Het gaat daarbij om druppels of losse delen die van het materiaal afvallen en zo nieuwe branden kunnen beginnen. Bij D0 zijn er geen brandende delen; bij D1 branden de afvallende delen korter dan 10 seconden en bij D2 branden de losse delen langer dan 10 seconden. Als FI-RE panelen brand vatten, dan is er geen druppelvorming (D0).

KUNSTSTOF PANELEN VOOR INDUSTRIE

Cleanpanel ® is een product van Cleanbuild, specialist in hoogwaardige (hygiënische) kunststof bouwproducten. Kunststof wand- en plafondbekleding bestond al langer, maar had zelden de juiste kwaliteit of eigenschappen voor gebruik in industriële of hygiënische ruimtes. Daarom ontwikkelden wij, in samenwerking met de kunststoffenindustrie, het Cleanpanel paneel. Dit paneel beschikt over opvallende kenmerken, die een hoge mate van hygiëne en schoonmaakgemak mogelijk maken. De dubbelzijdige rubberen afdichting bijvoorbeeld, die uniek is voor ons product. Maar ook de samenstelling van het materiaal (hard PVC), de extra gladde afwerking en sterke verbindingen in de kern vindt u alleen bij Cleanpanel. Het is een uitgekiend product, dat voor heel veel toepassingen geschikt is.

De kunststof panelen vormen het belangrijkste onderdeel van ons totaalpakket hygiënische kunststof bouwproducten. Cleanbuild produceert en levert ook bijpassende kunststof profielen (Cleanprofile) en hoogwaardige kunststof deuren en ramen (Cleandoor en Cleanwindow). Ook voor deze producten geldt dat we jarenlang hebben gesleuteld aan de juiste samenstelling van materialen en vormgeving. Het resultaat: een compleet programma van slimme en praktische materialen met een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding.

Onze specialisten informeren u graag over de mogelijkheden om uw carwash, tankstation overkapping, keuken of productieruimte te renoveren met de hygiënische oplossingen van Cleanbuild.

Ik wil vrijblijvend advies