WANDEN EN PLAFONDS VOOR DE VOEDSELINDUSTRIE

In de voedselindustrie is de regelgeving rondom hygiëne erg strikt. Het verwerken, bereiden en verpakken van voedingsmiddelen is gebonden aan strenge HACCP richtlijnen. Voor bedrijven in de foodsector is het daarom van groot belang om te werken in een hygiënische omgeving, die snel en grondig gereinigd kan worden. Cleanbuild is gespecialiseerd in hoogwaardige kunststof panelen voor wanden en plafonds die bijdragen aan een HACCP-werkomgeving.

WAAROM CLEANBUILD IN DE VOEDSELINDUSTRIE?

ONZE OPLOSSINGEN VOOR DE VOEDSELINDUSTRIE

Alle Cleanbuild producten zijn vervaardigd uit de meest hoogwaardige grondstoffen. Dit garandeert een blijvend glad oppervlak en een homogene kleur. Dankzij een uniek kliksysteem met dubbelzijdige rubberen afdichting zijn onze kunststof panelen makkelijk en bijna naadloos te monteren. Al onze producten zijn sterk en eenvoudig te reinigen – uitermate geschikt voor werkomgevingen die moeten voldoen aan de HACCP richtlijnen. 

u-profiel
Cleanprofile U-profielen worden gebruikt voor de nette en strakke afwerking van wand- en plafondpanelen.
Kunststof Cleandoor
De Cleandoor kunststof deur is buitengewoon sterk. De deur is gemaakt van hard PVC met een stalen verstevigingskern, waardoor hij bestand is tegen hoge belasting en extreme weersomstandigheden.
Cleandoor rvs deur
De robuuste Cleandoor RVS deur heeft een oerdegelijke constructie. Dankzij de vocht- en uv-bestendige afwerking kunnen Cleandoor RVS deuren uitstekend worden toegepast in hygiënische werkomgevingen.
Kunststof Ramen
‘Less is more’ – dat is de kracht van Cleanwindow kunststof ramen. Onze ramen zijn speciaal ontwikkeld voor industriële en hygiënische toepassingen.

TOEPASSINGEN IN DE VOEDSELINDUSTRIE

Cleanbuild kunststof producten zijn, dankzij hun hoogwaardige kwaliteit, toepasbaar in veel verschillende branches in de voedingsindustrie. Wij bieden onder andere hygiënische oplossingen aan:

RECENTE PROJECTEN IN DE VOESELINDUSTRIE:

Hygiënische wanden en plafonds in testlocatie TiNDLE

Cleanpanel hygiënische kunststof panelen maken deze testlocatie van voedselverwerker Next Gen Foods helemaal klaar voor gebruik.
Logo ngf

Brouwerij De Stulp in Renesse

Bar De Stulp in Renesse heeft nu ook een eigen brouwerij. In een bestaande ruimte onder de kroeg is met hulp van Cleanpanel panelen
logo de stulp

IJsmakerij gerealiseerd met Cleanpanel panelen

De boederij van de familie Mandersloot heeft sinds kort een ijsmakerij! In een bijgebouw zijn met behulp van hygiënische kunststof wandpanelen meerdere ruimtes gerealiseerd.
Logo melkveehouderij

Renovatie vries- en koelcel panelen Good Life Foods

Goodlife Foods koos voor Cleanpanel kunststof panelen om de vriesruimte in hun Katwijkse productielocatie te renoveren.
koel en vriescellen voor goodlife foods

Nieuwbouw Kaasmakerij in De Heerlijke Huiskamer

Nieuwbouw kaasmakerij met Cleanpanel panelen en de hygiënische Cleandoor voor theehuis ‘De Heerlijke Huiskamer’.
De heerlijke huiskamer

Hygiënische wanden in Bakkerij Alkemade

Bakkerij Alkemade is een grote bakkerij. Gelukkig kost het onderhoud van de hygiënische wanden in de bakkerij weinig tijd, nu ze zijn bekleed met
Logo alkemade

Hygiënische wanden voor visafslag Harlingen

Nieuwe hygiënische wanden voor visafslag Harlingen – het ‘garnalencentrum van Europa’.
visveiling Urk

Hygiënische wandpanelen Kaasmakerij Enkenbach-Alsenborn

In het Duitse Enkenbach-Anselborn zijn Cleanpanel kunststof panelen toegepast in de kaasmakerij van een biologisch-dynamische boerderij.
logo klostergut

Wanden bierbrouwerij Het Gansje

Wanden bierbrouwerij Het Gansje bekleed met Cleanpanel – In de kleine, Zeeuwse brouwerij zijn kunststof wandpanelen van Cleanbuild geplaatst, evenals een klein barretje.
Het Gansje - hygiënische wanden bierbrouwerij

Wanden horecakeuken Dufais bekleed met Cleanpanel

In de horecakeuken van Dufais zijn de witte panelen gebruikt als wandbekleding en als scheidingswand in de opslagruimte.
Dufais - catering horeca wanden

Nieuwe wandbekleding kaasmakerij De Eekhoeve

Cleanbuild realiseerde nieuwe wandbekleding bij kaasmakerij De Eekhoeve met Cleanpanel.
logo eekhoeve

Wanden slagerij Venlo gerenoveerd met Cleanpanel

Bij poelier en wildspecialist Hendriks uit Venlo leverde Cleanbuild hygiënische kunststof panelen voor de renovatie van de wanden in de slagerij.
Logo-Hendriks

Wandbekleding mosselkwekerij Neeltje Jans

In een mosselkwekerij wordt gewerkt met zout water. Cleanpanel wandbekleding is hiertegen bestand, ideaal voor het Zeeuwse bedrijf Neeltje Jans.
visserij-wanden-mosselkwekerij-neeltje jans

SAMPLE PAKKET

Vraag nu kosteloos een Sample Pakket aan

Cleanpanel kunststof wand- en plafondpanelen geven uw werkomgeving een geheel nieuwe uitstraling.

Super glad, slagvast & stralend wit – Ervaar het eerst zelf met eigen ogen. Vraag nu een GRATIS Sample Pakket aan.

Naast het creëren van voorzetwanden en plafonds, kan Cleanpanel worden gemonteerd als zelfdragende tussenwand. Zo kunt u op eenvoudige en snelle wijze compartimenten bouwen. Een efficiënte en laagdrempelige oplossing voor bedrijven in de food sector die optimaal gebruik willen maken van één ruimte voor meerdere voedselproductie- en verwerkingsprocessen.

Kunststof wand- en plafondbekleding is nog relatief nieuw in de foodsector. Traditioneel werd vaak gebruik gemaakt van tegelwanden of sandwichpanelen. Beide typen wandbekleding hebben echter nadelen, die op den duur kunnen ontstaan. Sandwichpanelen hebben een stalen of aluminium oppervlak, dat kan gaan roesten. Zelfs als de sandwichpanelen worden afgewerkt met een food safe coating, kan hier bij beschadigingen roest ontstaan. Bij tegelwanden kan na verloop van tijd de glazuurlaag loslaten, waardoor vuil zich in de tegels hecht. Ook de voegen, die gevoelig zijn voor corrosie, zijn na een bepaalde gebruiksperiode nog maar lastig schoon te maken. 

De kunststof panelen van Cleanbuild (Cleanpanel en FI-RE panel) zijn gemaakt van hard PVC, een sterke en duurzame kunststof. De panelen hebben een strak en glad oppervlak, dan niet kan roesten en langdurig intact blijft. Hierdoor zijn Cleanbuild kunststof panelen een uitstekende keuze bij de renovatie van verouderde sandwichpanelen of tegelwanden.

HACCP is een systeem dat toeziet op voedselveiligheid. De afkorting staat voor Hazard Analysis Critical Control Points. Het houdt in dat bedrijven in de food sector nagaan welke factoren in hun werkproces een gevaar kunnen zijn voor de voedselveiligheid en die goed in de gaten houden. Een voorbeeld is de wand- en plafondbekleding in voedselbewerkingsruimtes. De wanden en plafonds moeten grondig gereinigd kunnen worden, om schimmelvorming en bacteriën tegen te gaan. Cleanbuild producten zijn ontworpen voor hygiënische toepassingen en kunnen zeer gemakkelijk grondig gereinigd worden. Hierdoor kunnen Cleanpanel kunststof panelen, net als onze kunststof deuren en ramen, een bijdrage leveren aan een HACCP werkomgeving. 

Cleanbuild brochure voor de voedselindustrie

CLEANBUILD BROCHURES

Download nu onze productbrochures en maak kennis met alle kunststof bouwproducten van Cleanbuild. Vraag vrijblijvend advies aan of een offerte op maat. Onze specialisten helpen u graag verder!

Cleanpanel ® is een product van Cleanbuild, specialist in hoogwaardige (hygiënische) kunststof bouwproducten. Kunststof wand- en plafondbekleding bestond al langer, maar had zelden de juiste kwaliteit of eigenschappen voor gebruik in industriële of hygiënische ruimtes. Daarom ontwikkelden wij, in samenwerking met de kunststoffenindustrie, het Cleanpanel paneel. Dit paneel beschikt over opvallende kenmerken, die een hoge mate van hygiëne en schoonmaakgemak mogelijk maken. De dubbelzijdige rubberen afdichting bijvoorbeeld, die uniek is voor ons product. Maar ook de samenstelling van het materiaal (hard PVC), de extra gladde afwerking en sterke verbindingen in de kern vindt u alleen bij Cleanpanel. Het is een uitgekiend product, dat voor heel veel toepassingen geschikt is.

De kunststof panelen vormen het belangrijkste onderdeel van ons totaalpakket hygiënische kunststof bouwproducten. Cleanbuild produceert en levert ook bijpassende kunststof profielen (Cleanprofile) en hoogwaardige kunststof deuren en ramen (Cleandoor en Cleanwindow). Ook voor deze producten geldt dat we jarenlang hebben gesleuteld aan de juiste samenstelling van materialen en vormgeving. Het resultaat: een compleet programma van slimme en praktische materialen met een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding.

Onze specialisten informeren u graag over de mogelijkheden om uw carwash, tankstation overkapping, keuken of productieruimte te renoveren met de hygiënische oplossingen van Cleanbuild.

Ik wil vrijblijvend advies